Ο ανυπολόγιστος «πόλεμος» Κίνας – NBA

Ο ανυπολόγιστος «πόλεμος» Κίνας – NBA

Τεράστια αναμένεται να είναι η οικονομική ζημιά εφόσον το NBA «χάσει» την αγορά της Κίνας, ενώ αναμένεται και μεγάλη μείωση του salary cap.Πως επηρεάζεται ο Γιάννης.

Τεράστια φέρεται πως θα είναι η οικονομική απώλεια για το NBA, αφού οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για πολλά δισεκατομμύρια σε βάθος χρόνου, μετά το tweet του Ντάριλ Μόρεϊ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του Χονγκ Κονγκ και προκάλεσε την αντίδραση της Κίνας.

Το κρατικό κανάλι της Κίνας ανέστειλε όλες τις μεταδόσεις και τις εκπομπές του NBA, ενώ το σημερινό φιλικό ανάμεσα σε Νετς – Λέικερς έγινε σε άδειο από διαφημίσεις γήπεδο. Κανείς δεν ξέρει αν θα διεξαχθεί το δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, που είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο.

Το «εμπάργκο» που επέβαλλε η Κίνα στο NBA αναμένεται να επιφέρει τεράστια ζημιά και ο κομισάριος της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, κάνει συνεχώς συναντήσεις προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις των δύο πλευρών.

Ήδη, όμως, οι ομάδες έχουν βάλει ανθρώπους να υπολογίζουν τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η κίνηση στα salary cap των ομάδων.

Το φετινό salary cap είναι ορισμένο στα 109 εκατομμύρια δολάρια, ενώ την επόμενη σεζόν αναμενόταν να «ανέβει» στα 117 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο όπως αναφέρει το Yahoo, αναμένεται πτώση της τάξης του 10-15%, δηλαδή περίπου 12-17 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό αναμένεται να έχει επίπτωση και στην supermax συμφωνία που θα μπορεί να πάρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το καλοκαίρι του 2020. Αυτό γιατί θα δικαιούται το 35% του salary cap, το οποίο θα είναι μειωμένο.

Αν, λοιπόν, ισχύσει το «εμπάργκο» των Κινέζων προς το NBA αυτό θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις στα συμβόλαια. Αρκετές ομάδες θα έχουν υπερβεί κατά πολύ το όριο του salary cap, ενώ άλλες που υπολόγιζαν ότι θα έχουν αρκετά χρήματα να ξοδέψουν, θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ