Toyota Yaris Cross GR Sport: Άρωμα επιδόσεων

Toyota Yaris Cross GR Sport: Άρωμα επιδόσεων

H ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει μια πιο σπορ προσανατολισμού έκδοση του Yaris Cross με την επιμέλεια της Gazoo Racing και τα διακριτικά GR Sport η οποία θα προστεθεί σύντομα στην γκάμα

Τα τελευταία χρόνια η Gazoo Racing έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις εκδόσεις επιδόσεων της Supra, του GR86 και κυρίως του Yaris το οποίο στην τετρακίνητη έκδοση GR των 261 ίππων αποτελεί από τις πιο ελκυστικές προτάσεις στα hot-hatch.


Mε δεδομένη την απήχηση των εκδόσεων, η Toyota αποφάσισε πολύ γρήγορα να προσφέρει και με μια προσιτή σειρά με σπορ χαρακτηριστικά και τα διακριτικά GR Sport, διαθέτοντας ήδη στην γκάμα της μια αντίστοιχη έκδοση για το Yaris GR Sport και όχι μόνο.

Πλέον ήρθε η σειρά του δημοφιλούς compact crossover της να αποκτήσει μια αντίστοιχη έκδοση με τα διακριτικά GR Sport και βελτιώσεις που απηχούν το ομώνυμο Yaris. Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση της έκδοσης, το Yaris Cross GR Sport διαθέτει τροχούς 18 ιντσών, μια ανασχεδιασμένη γρίλια, έναν πιο επιθετικά «γραμμένο» αεροδυναμικό διαχύτη και φυσικά τα αντίστοιχα διακριτικά ενώ στις προαιρετικές επιλογές θα περιληφθεί  και μια νέα πορτοκαλί απόχρωση για το αμάξωμα.

Σε ό,τι αφορά τις αθέατες με την πρώτη ματιά βελτιώσεις, οι μηχανικοί της Toyota έχουν τροποποιήσει την ανάρτηση αλλά και το σύστημα διεύθυνσης προς όφελος ενός δυναμικότερου προσανατολισμού, αμεσότερης απόκρισης αλλά και ενός συνολικά καλύτερου πατήματος στην άσφαλτο. Την ισχύ της έκδοσης εξακολουθεί να προσφέρει το υβριδικό σύνολο με τον τρίκυλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρου το οποίο εξασφαλίζει 116 ίππους και 120 Nm ροπής. Συμπληρώνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Σε σπορτίφ ύφος κινούνται οι μεταβολές και στο εσωτερικό το οποίο υποδέχεται σπορ καθίσματα επενδυμένα με μαύρο σουεντ δέρμα με κόκκινες ραφές. Η ίδια διχρωμία μαύρου κόκκινου απηχεί και στις επενδύσεις τιμονιού και επιλογέα ταχυτήτων ενώ από την εξίσωση δεν λείπουν τα λογότυπα GR και τα πεντάλ αλουμινίου όπως επιβάλλει η περίσταση. Η έκδοση επωφελείται από την οθόνη των εννέα ιντσών για το σύστημα infotainment το οποίο διαθέτει λογισμικά Apple CarPlay και Android Automotive. Την εξοπλιστική εικόνα της έκδοσης συμπληρώνουν το σύστημα διζωνικού κλιματισμού, η αυτόματα ανοιγόμενη θύρα αποσκευών με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα, τα θερμαινόμενα καθίσματα και τα φιμέ πίσω τζάμια. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ