Τελείωσε και αυτό το παραμυθάκι…

Τελείωσε και αυτό το παραμυθάκι…

Από «χαστούκι» σε «χαστούκι» οι… εξυγιαντές – παραμυθάδες. Όλες οι σκευωρίες κατά του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι στα δικαστήρια. Τα κανονικά όχι αυτά που «στήνουν» οι λασπολόγοι…

Υπήρξε ένας μεγάλος πόνος το βράδυ της Τετάρτης μετά το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Ομόνοιας στα… παιδιά της «εξυγίανσης». Ήρθε και ο δεύτερος… πόνος με την απόλυτη δικαίωση του Ολυμπιακού μέσα από την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας…

Το βράδυ της Τετάρτης σήκωσαν το λάβαρο της… επανάστασης για το πέναλτι που (σωστά) κέρδισε ο Ολυμπιακός, υπερασπιζόμενοι περισσότερο και από τους Κύπριους την Ομόνοια. Το κόμπλεξ είναι ανίκητο μαζί και η… συνήθεια στη λάσπη και στην ακραία φθηνή προπαγάνδα κατά του Ολυμπιακού.

Τα «χαστούκια» βλέπετε που δέχονται από τον Ολυμπιακό δεκαετίες τώρα, και ξανά από την περσινή σεζόν σε όλα τα επίπεδα είναι πολλά και δεν… αντέχονται εύκολα. Κουράγιο θα πω εγώ γιατί ακόμη δεν ξεκινήσαμε.

Η… εξυγίανση βλέπετε ένα βασικό στόχο είχε, να διαλύσει τον Ολυμπιακό και τελικά όχι απλά απέτυχε οικτρά αλλά τον βλέπει πανίσχυρο αγωνιστικά, να παίρνει το πρωτάθλημα με 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, μέσα στην πιο σκληρή χρονιά «εξυγίανσης». Βλέπει τον Ολυμπιακό να περνάει πέρσι το καλοκαίρι από τον δύσκολο δρόμο των πρωταθλητών και να αγωνίζεται στα ίσα απέναντι σε μεγαθήρια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Να αποκλείει την Άρσεναλ, να ετοιμάζεται τώρα να περάσει ξανά στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Και δεν της φτάνουν της… εξυγίανσης και των υπαλλήλων-λασπολόγων μόνο τα αγωνιστικά «χαστούκια». Έρχονται και τα δικαστικά, που έτσι και αλλιώς αναμένονταν.

Γιατί, δυστυχώς στην Ελλάδα όπως αποδείχθηκε είναι εύκολo να «στήσεις» ένα παραμυθάκι-πανηγυράκι και να στοχοποιήσεις έναν σύλλογο και έναν άνθρωπο. Αρκεί να υπάρχει ένας Φύσσας για παράδειγμα που θα πει πως κάτι άκουσε από κάποιον άλλον που είχε ακούσει κάτι από κάποιον άλλο.

Μαζί αν υπάρχει και ένα σύστημα εκεί που χρειάζεται (όχι μόνο στην επικοινωνία-προπαγάνδα) το πράγμα μπορεί να προχωρήσει μέχρι ενός σημείου ώστε οι λασπολόγοι να μπορέσουν να «χτίσουν» παραμυθάκια υποβιβασμού. Μήπως θυμάστε πόσες φορές αυτοί οι απίθανοι τύποι έχουν… υποβιβάσει τον Ολυμπιακό;

Δεκάδες θα σας πω εγώ. Θυμάστε πόσες τελικά έχει υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός ; Καμία. Γιατί το κάνουν; Γιατί έτσι πρέπει. Γιατί το περασμένο καλοκαίρι για παράδειγμα που εμφανίστηκε αυτή η απίθανη εισήγηση της κα Σπανού, έπρεπε να βρουν κάτι να αποπροσανατολίσουν την κατάσταση γύρω από την αποδεδειγμένη στα δικαστήρια πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Και έτσι με την προπαγάνδα τους να αλλάξουν την κουβέντα και να προσπαθήσουν να πλήξουν επικοινωνιακά τον Ολυμπιακό σε όλο τον κόσμο, με κωμικά «δημοσιεύματα» του στυλ «υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός» που ναι μεν εδώ που γνωρίζουν όλοι τι συμβαίνει με την… εξυγίανση δεν περνάνε εύκολα, στο εξωτερικό όμως δημιουργούν ντόρο από το πουθενά.

Το πλάνο βεβαίως της… εξυγίανσης είναι ξεκάθαρο εδώ και χρόνια. Με το λέγε-λέγε να δημιουργηθεί μια εικονική πραγματικότητα δικιάς τους. Σαν τις…. Κυριακές για παράδειγμα που ήθελαν να φέρουν πίσω και διάφορα άλλα κωμικά σλόγκαν που επέβαλλαν και τώρα ακούγονται μόνο ως ανέκδοτα.

Η ουσία όμως είναι και το κακό για τους… εξυγιαντές πως μπορεί εύκολα, δυστυχώς στην Ελλάδα, κάποιος με λάσπη να δημιουργεί καταστάσεις, στα δικαστήρια όμως δεν δικάζουν οι λασπολόγοι. Αποφασίζουν κανονικοί δικαστές που κρίνουν με βάση τα στοιχεία και τα γεγονότα. Όχι τις… εμπνεύσεις του καθενός. Για αυτό και στα δικαστήρια η συντριβή της… εξυγίανσης είναι συνεχόμενη.

Η απαλλακτική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ ήρθε για να συντρίψει την προπαγάνδα και την λάσπη. Ένα ακόμη παραμυθάκι τελειώνει.

Μια απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ που έρχεται λίγο πριν μάθουμε και την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου για την ίδια υπόθεση. Ώστε να τελειώνει μια και καλή σε όλα τα επίπεδα η μεγαλύτερη σκευωρία που στήθηκε από τους «εξυγιαντές».

Υ.Γ. Θυμίζω εδώ τι έγραφα τότε, όταν οι… εξυγιαντές έπαιζαν το παραμύθι «υποβιβασμού του Ολυμπιακού» μετά την εισήγηση της Σπανού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ