Κι αν ο Λευκός Οίκος, θέλει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό;

Κι αν ο Λευκός Οίκος, θέλει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό;

Η UEFA είναι γιουσουφάκι του Βασιλειάδη λοιπόν και το «go back κυρία Merkel» ο πρωθυπουργός το είπε και μετεκλογικά, στα μούτρα της καγκελαρίου, σύμφωνα με τον Καραπαπά

«Βλέπω την κυβέρνηση με πρώτο τον πρωθυπουργό να φωνάζει πόσο θέλει πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ» υποστήριξε σε συνέντευξή του ο Καραπαπάς και η πρώτη απορία είναι, που άκουσε άραγε τις ιαχές του Τσίπρα; Κι αν δεν τις άκουσε αλλά τις αντιλήφθηκε, με ποιον τρόπο συνέβη αυτό; Να το μάθουμε κι εμείς μη μας τρώει η αγωνία…

Στοιχηματίζω πως αν έγραφα άρθρο με τίτλο «βλέπω το Λευκό Οίκο με πρώτο τον Ντόναλντ Τραμπ να φωνάζει πόσο θέλει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό», θα ήταν πιο αξιόπιστο μια και οι πέραν του Ατλαντικού επιθυμίες, ανέκαθεν ήταν οι επικρατέστερες.

Ακόμα πιο σίγουρο είναι πως θα μου τηλεφωνούσε πρώτος ο Χαραλαμπόπουλος ρωτώντας με «σε ποιο σινεμά είδες αυτό το έργο ρε βλαμμένε;».

Το ότι στο to10.gr έχουμε ελευθερία να εκφραζόμαστε χωρίς περιορισμούς, δε σημαίνει πως γράφουμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι.

Αφήστε που κάτι τέτοιο δε συνιστά άποψη, άποψη είναι πως ο τάδε είναι καλός προπονητής, η δείνα ομάδα είναι πιο φορμαρισμένη, ο διαιτητής ήταν καλός ή όχι, ισχυρισμός παρόμοιος με τον αρχικό χρήζει τεκμηρίωσης γιατί απλά αποτελεί μομφή και όχι άποψη. Για τον ίδιο λόγο δε γίνεται να καλυφτώ πίσω από το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, υποστηρίζοντας πως εκείνος είναι κλέφτης, ο διπλανός του μαστροπός κι ο παραπέρα πισωγλέντης.

Αν είναι έτσι, να αρχίσει καθένας να λέει πως «οι Αγροτικοί συνεταιρισμοί θέλουν πρωταθλητή της Β’ τον Άρη και πως «η Πανελλήνια Ένωση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, φωνάζει για να σηκώσει πρωτάθλημα στη Γ’ ο Ηρακλής».

Αντιλαμβάνομαι εννοείται πως αν και η θέση του Καραπαπά ως γραφείο επικοινωνίας προυποθέτει τη δημοσιογραφική ιδιότητα, ο ίδιος δε μπορεί να λειτουργεί ως δημοσιογράφος, δε θα κάτσει να αναλύσει το σκεπτικό του όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει σε περίπτωση που εξέφραζε παρόμοιες θέσεις ως αρθρογράφος ή ρεπόρτερ σε κάποιο ΜΜΕ.

Η απορία ωστόσο παραμένει, για το πως προκύπτει η επιθυμία της κυβέρνησης.

Εάν αφετηρία αποτελεί τα γνωστό θέμα με τη ΣΕΚΑΠ αναρωτιέμαι με ποιον τρόπο αγγίζει τον ΠΑΟΚ, ακόμα όμως κι αν προδίδει κάποια κυβερνητική συμπάθεια προς τον Σαββίδη το πράγμα έχει ξεκαθαρίσει, κυρίως με τη στάση που κράτησαν κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι της κυβέρνησης.

Από κει και πέρα, σε ότι έχει να κάνει με την ΕΠΟ, οι αρμοδιότητες της Ομοσπονδίας σε σχέση με τη Σούπερ Λιγκ περιορίζονται στον ορισμό διαιτητών μέσω της ΚΕΔ και στην απονομή δικαιοσύνης.

Η ΚΕΔ ελέγχεται ξεκάθαρα από την UEFA ενώ η δικαιοσύνη απονέμεται από τακτικούς δικαστές.

Ερμηνεύοντας λοιπόν όσα υποστήριξε ο Καραπαπάς, η UEFA είναι γιουσουφάκι του Βασιλειάδη και της κυβέρνησης γενικότερα, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως το «go back κυρία Merkel» ο πρωθυπουργός το είπε και μετεκλογικά, στα μούτρα της καγκελάριου μάλιστα, γιατί πρακτικά αυτό που συμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας ισχύει και στην αθλητική! Υπό κηδεμονία βρισκόμαστε, όσο μπορεί να κουνηθεί ο πρωθυπουργός στους Γερμανούς, άλλο τόσο μπορεί και ο Γραμμένος ή ο αρμόδιος υπουργός στην Ευρωπαική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Σχετικά με τους διαιτητές καρμανιόλες και τις ομάδες που παίζουν πότε δυνατά και πότε χαλαρά, καλό θα ήταν να γίνουν συγκεκριμένες αναφορές, για να γίνουν οι κατάλληλες συγκρίσεις, για να δούμε στην πράξη αν οι ισχυρισμοί έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Μέχρι τότε, μπορούν να ληφθούν το ίδιο σοβαρά, με τον ισχυρισμό πως «χθες βράδυ προσγειώθηκε διαστημόπλοιο στο μπαλκόνι μου, εμφανίστηκαν δυο ξανθές εξωγήινες και παίξαμε τις κουμπάρες στην κρεβατοκάμαρα».

Στα περί αθλητικής δικαιοσύνης, αρκεί η παραπομπή στο μισό χρόνο που οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έπαιζαν με θέα τα τσιμέντα της Τούμπας και η έφεση του εισαγγελέα για την ποινή-χάδι που επιβλήθηκε πρωτόδικα στο Χιμένεθ.

Αυτά είναι τα γεγονότα δε γίνεται να αμφισβητηθούν.

Μια και καταπιάστηκα με γεγονότα λοιπόν, το πρωτάθλημα που έχασε ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2009-10 πρωθυπουργός ήταν ο δεδηλωμένος φίλος της ομάδας Παπανδρέου και πρόεδρος της ΕΠΟ ο Πιλάβιος, την επόμενη περίοδο που το ξαναπήρε είχαμε ολίγον ΓΑΠ με κάτι οικουμενικές και το ίδιο πρόσωπο στην ΕΠΟ, αν υπήρχε στ΄ αλήθεια σχέδιο κατάρρευσης της αυτοκρατορίας του Ολυμπιακού όπως υποστήριξε στην ίδια συνέντευξη ο Καραπαπάς, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε από ποιους είχε σχεδιαστεί, ποιος ήταν ο ιθύνων νους και τα εκτελεστικά όργανα, γιατί όπως αντιληφθήκατε δεν προκύπτει βάσει λογικής επεξεργασίας των στοιχειωδών δεδομένων.

Εκτός κι αν επαληθευτούν οι υποψίες ημών των κοινών θνητών, πως από την απελπισία των Ολυμπιακών επειδή έχασαν το κεκτημένο της αποκλειστικής εύνοιας και του «λύνω και δένω» στην ΕΠΟ, η φαντασία τους ξεπερνάει και την αντίστοιχη του Λιακόπουλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ