Δεν θα μιλήσουμε για την εμφάνιση, αλλά για την αποτυχία…

Δεν θα μιλήσουμε για την εμφάνιση, αλλά για την αποτυχία…

Τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια επικοινωνιακή καταιγίδα που θα επιχειρεί να μας πείσει ότι μια χαρά παίξαμε, μας γύρισε την πλάτη η τύχη, ήταν και ο Ομπλακ ψηλός και τα… έπιανε και ως εκ τούτου συνεχίζουμε όπως είμαστε.

Ενας κίνδυνος υπάρχει τώρα. Να μείνουμε στη ηρωική και σχετικά καλή εμφάνιση και να κρυφτούν όλα πίσω από αυτή. Να τα βάλουμε με την ατυχία και τον Ομπλακ και να πέσουμε ήσυχοι για ύπνο. Το γιατί φτάσαμε να παίζουμε την πρωτιά στο τελευταίο παιχνίδι και τι μπάλα παίξαμε μέχρι χτες το βράδυ να το ξεχάσουμε. Η αποτυχία είναι τρανταχτή και αναμφισβήτητη.  Ο Οργανισμός Εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο απέτυχε παταγωδώς.

Για δεύτερη φορά στην ίδια διοργάνωση και στην ίδια κατηγορία του Nations League. Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ούτε οι παίκτες φυσικά. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις η ζημιά ξεκινά από την κορυφή. Από μια άσχετη διοίκησης της Ομοσπονδίας και από ένα προπονητή πολύ κατώτερο των περιστάσεων. Ένα προπονητή που μόνο όταν έσφιξαν τα γάλατα μαζεύτηκε και ορθολογικοποίησε την κατάσταση.

Ηταν όμως πολύ αργά και η ζημιά είχε γίνει. Τώρα δεν ωφελεί να κλαίει κανείς δίπλα στην σπασμένη στάμνα. Διότι η στάμνα έσπασε και η χτεσινή ισοπαλία  ήταν η καταδίκη μιας άγευστης και νερόβραστης ομάδας που πήρε ότι της άξιζε από τη συνολική παρουσία της στον όμιλο.  Μιας ομάδας που δεν μπόρεσε να νικήσει το Κόσοβο εκτός έδρας.

Τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια επικοινωνιακή καταιγίδα που θα επιχειρεί να μας πείσει ότι μια χαρά παίξαμε, μας γύρισε την πλάτη η τύχη, ήταν και ο Ομπλακ ψηλός και τα… έπιανε και ως εκ τούτου συνεχίζουμε όπως είμαστε. Όχι, δεν πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει τάχιστα να αλλάξουν πολλά και να τεθεί επί τάπητος θέμα τεχνικής ηγεσίας. Αλλιώς να παραδεχτούμε ότι αυτή η στάνη αυτό το γάλα μπορεί να βγάλει και να μην ασχολούμαστε.

Επειδή δεν είναι έτσι. Επειδή υπάρχουν Έλληνες παίκτες που διακρίνονται και στο εσωτερικό και με τις ελληνικές ομάδες. Επειδή η Εθνική δεν είναι βιτρίνα για να τοποθετούν τα… προϊόντα τους οι μάνατζερ. Επειδή δεν γίνεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να περιφέρεται άστεγο, περιπλανώμενο και δυστυχισμένο κάτι πρέπει να γίνει τώρα πριν διαλυθούν όλα. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη διοίκηση της ΕΠΟ δεν θέλει και δεν ξέρει.

Θα ήταν πράξη προσωπικής ευθύνης από τον Βαγγέλη Γραμμένο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να ψάξει πρόσωπο κοινής αποδοχής για να αναλάβει εξ ολοκλήρου την Εθνική Ομάδα. Αυτός να δημιουργήσει το περιβάλλον να διάλεξε προπονητή και να τρέξει όλα τα θέματα που την αφορούν. αν δεν γίνει αυτό και συνεχίσουμε όπως είμαστε δεν πρόκειται α υπάρξει ανάκαμψη.     

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ