Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Δύο διαφορετικές κουβέντες…

Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Δύο διαφορετικές κουβέντες…

Άλλη η ευθύνη του Γκαρθία και των παικτών του και ξεχωριστή αυτή του Παπαπέτρου!

Για δεύτερη φορά έχασε «δικό του» ματς ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ. Κι όπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού.

Πως γίνεται να κάνεις το ίδιο λάθος; Να προηγείσαι με 2-0 στο ΟΑΚΑ και να χάνεις με 3-2; Να μπαίνεις μπροστά με 1-0 στο Καραϊσκάκη στο 81’ και να τελειώνεις ηττημένος στο 90+4’;  Υπάρχει ευθύνη, όπως και να το κάνουμε.  Πέρα από τη διαιτησία του Παπαπέτρου, για την οποία οι ερυθρόλευκοι ήταν… προετοιμασμένοι πριν από τον αγώνα.

Να φταίει για όλα ο διαιτητής; Προφανώς και όχι, άσχετα αν κάποτε το επιχείρημα των αντιπάλων του Ολυμπιακού μας έλεγε ότι η διαιτησία οφείλει να είναι αυτή που πρέπει και ας μη νικήσει ο καλύτερος. Ο Παπαπέτρου δεν καταδικάζεται μόνον από την αποψινή βραδιά αλλά κυρίως από το «ιστορικό» που κουβαλάει.

Στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ο Λίλα είχε κάνει πέναλτι στον Φορτούνη στα Γιάννινα κι όμως ο Παπαπέτρου έβγαλε τη φάση έξω από την περιοχή και έδωσε φάουλ. Και στον περσινό πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου είχε επιτρέψει στον Πατίτο να πετύχει το 2-1, χρησιμοποιώντας το χέρι του, όπως επέτρεψε το ίδιο στον Γιακουμάκη, με το σπρώξιμο στον Μποτία.

Και στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στην Τούμπα είχε πάει στη βούλα για τη «βουτιά» του Μακ, αφού την προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί το συμβούλιο της ΕΠΟ στο ξενοδοχείο του Ιβάν Σαββίδη, στα πλαίσια της… εξυγίανσης. Στο Καραϊσκάκη δεν έκανε το ίδιο για το μαρκάρισμα του Βράνιες στον Μποτία.

Ο ίδιος διαιτητής κάνει λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού και υπέρ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Ποια άλλη εξήγηση μπορούμε να δώσουμε εκτός από την… κάθαρση; Πως δεν έχει γίνει συμβεί να κάνει το… ανθρώπινο σφάλμα του υπέρ του Ολυμπιακού; Τέτοιον… προγραμματισμό διαθέτει;

Από κει και πέρα έχει ευθύνη και ο Ολυμπιακός. Ο Γκαρθία επειδή εξακολουθεί να ψάχνει παίκτες και συστήματα και οι ποδοσφαιριστές επειδή δεν γίνεται να προηγούνται για δεύτερη φορά της ΑΕΚ λίγο πριν από τη δύση του αγώνα κι αντί για το… ξημέρωμα να μένουν στο μαύρο σκοτάδι.

Θεωρητικά μαθαίνεις από τα λάθη σου αρκεί κάποιοι να μην αποδειχθούν ανεπίδεκτοι μαθήσεως.  Το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο, έστω και αν οι άλλοι έχουν πάρει αποστάσεις, από τον Ολυμπιακό όμως οι ερυθρόλευκοι έχουν κάποιες ζαριές να ρίξουν. Αρκεί βέβαια να μη βρούνε ξανά στο δρόμο τους διαιτητή σαν τον… Παπαπέτρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ