Από πολύ δύσκολο, έγινε ακόμα δυσκολότερο

Από πολύ δύσκολο, έγινε ακόμα δυσκολότερο

Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν πέρναγε εύκολα με τον Αστέρα... Πόσο μάλλον τώρα, που η φετινή αστάθεια του και οι σημαντικές απουσίες δυσχεραίνουν το έργο του.

Έτσι και αλλιώς ο Αστέρας παραδοσιακά δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό. Ακόμα και στις καλές εποχές η ομάδα από την Τρίπολη αποτελούσε σκληροτράχηλο αντίπαλο και το Τριφύλλι την έχει πατήσει. Πόσο μάλλον φέτος, που ο Παναθηναϊκός δεν έχει παρουσιάσει σταθερότητα στην απόδοση του και ουσιαστικά, μόνο απέναντι στην ΑΕΚ έχει πάρει νικηφόρο αποτέλεσμα σε ματς υψηλής δυσκολίας.

Οι απουσίες ήρθαν να περιπλέξουν ακόμα περισσότερο το έργο του Λάζλο Μπόλονι για το κυριακάτικο παιχνίδι. Ο Ρουμάνος δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση με τον Αστέρα τον αρχηγό Κουρμπέλη, τον «εγκέφαλο» της μεσαίας γραμμής Μαουρίσιο και τον αξιόπιστο δεξιό μπακ του, Σάντσες. Τρία βασικά στελέχη της ενδεκάδας του.

Αλλά, το κυριότερο είναι άλλο: ο Μπόλονι δεν έχει αντικαταστάτες. Για τον «άξονα» θα χρησιμοποιήσει τον νεαρό Αλεξανδρόπουλο και θα διατηρήσει τον Βέλεθ, όπως έκανε στην Τούμπα. Ανταποκρίθηκε ο Ισπανός στόπερ τηρουμένων των αναλογιών, αλλά είναι φανερό πως δεν είναι «εξάρι».

Στο δεξιό άκρο της άμυνας, τα πράγματα θα ήταν απλά εάν ο Αντονίτο ήταν στο 100% της ετοιμότητας. Όμως δεν είναι… Ο Ισπανός ανακτά τη φόρμα του, αλλά η σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού που τον ταλαιπώρησε, έχει αφήσει τα σημάδια της. Και θα είναι ρίσκο για τον Μπόλονι να τον εμπιστευτεί στην ενδεκάδα.

Από την άλλη, ο Ρουμάνος θα αναγκαστεί να καταφύγει σε υπηρεσιακή λύση. Εάν δεν ανέβαζε τον Βέλεθ στη μεσαία γραμμή, ο Μπόλονι μπορούσε να μεταθέσει προσωρινά τον Πούγγουρα. Το έχει ξανακάνει ο συγκεκριμένος, όταν υπήρξε ανάγκη. Ακριβώς όμως επειδή ο 67χρονος κόουτς χρειάζεται τον Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας, σκέφτεται άλλες επιλογές.

Με όλα αυτά τα προβλήματα και με την αστάθεια που παρουσιάζει φέτος ο Παναθηναϊκός, καταλαβαίνουμε γιατί το παιχνίδι με τον Αστέρα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Δεν θα είναι εύκολο για το Τριφύλλι να αρχίσει τον δεύτερο γύρο με νίκη, για την οποία «καίγεται».

Διότι αν ο Παναθηναϊκός δεν νικάει σε αυτά τα ματς, η προοπτική της συμμετοχής στα προκριματικά του Conference League θα απομακρυνθεί και άλλο. Ήδη, είναι δύσκολα τα πράγματα με τον Άρη να καλπάζει στη βαθμολογία. Η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ, κάπως θα σουλουπωθεί. Άρα, ή ο Παναθηναϊκός θα συγκεντρώσει βαθμούς ή το… Μένουμε Ελλάδα θα συνεχιστεί για άλλη μία σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ