Όταν ο Ολυμπιακός είναι καλά…

Όταν ο Ολυμπιακός είναι καλά…

Δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους, δύσκολες έδρες και δεν τον ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα στα άλλα ματς.

Το μπλοκ γράφτηκε πριν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Πολύ απλά και χωρίς την παραμικρή δόση αλαζονείας (όσοι με γνωρίζουν κυρίως προσωπικά ή μέσω των εκπομπών στο ραδιόφωνο, μόνο υπερόπτης δεν είμαι…), δεν με απασχολεί το αποτέλεσμα. Ξεκάθαρες κουβέντες. Δεν με νοιάζει αν μοιραστούν οι βαθμοί ή βγει νικητής κάποιος «δικέφαλος». Αν δεν ήταν θέμα δουλειάς, πιθανότατα θα έβλεπα Πέισερς – Ράπτορς…

Ο λόγος; Όταν ο Ολυμπιακός πατά γερά στα πόδια του και δείχνει καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αντίπαλο στην Ελλάδα δεν έχει. Μπορεί σε ένα ματς να ηττηθεί, αλλά πρωτάθλημα δεν πρόκειται να χάσει. Στο Περιστέρι, οι νταμπλούχοι, σε ένα γήπεδο που παραδοσιακά δυσκολεύονται, έδειξαν ότι ούτε και φέτος έχουν διάθεση για δώρα και απώλειες βαθμών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με 4-3-3, αφήνοντας στον πάγκο τον Φορτούνη και το… 4-2-3-1. Η απόφασή του αποδείχθηκε σωστή, μιας και ο Ατρόμητος δεν απείλησε ούτε μία φορά τον Σα. Ούτε υποψία ευκαιρίας δεν είχε στο παιχνίδι. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι ένα λάθος – και κατά τη γνώμη μου μεγάλο – έκαναν στο παιχνίδι. Δεν το «καθάρισαν».

Ήταν καλύτεροι από την αρχή μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα και να μην έμενε ζωντανή ούτε ελπίδα για τους γηπεδούχους. Δεν το έκαναν, αλλά όπως προανέφερα , ο Ατρόμητος δεν μπορούσε ούτε να απειλήσει.

Μετά τη δύσκολη επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πει: «Αυτές οι νίκες δίνουν πρωτάθλημα». Το τρίποντο στο Περιστέρι ουσιαστικά βάζει την κούπα στο… αυτοκίνητο που θα την φέρει στον Πειραιά. Αν μάλιστα την Τετάρτη το από απόγευμα, ο Ολυμπιακός κερδίσει και τον ΠΑΟΚ, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι τα πλέι οφ να έχουν τυπική διαδικασία και ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» να περιμένουν να μάθουν την ημερομηνία που θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

Αξίζει τέλος να σταθώ σε έναν παίκτη που από την ημέρα που αποκτήθηκε, μου έκανε κλικ. Λόγω ονόματος. Με το Όλεγκ έχω συνδέσει τα εφηβικά μου χρόνια. Τα χρόνια που έτρεχα από γήπεδο σε γήπεδο για να δω τον Προτάσοφ και να απολαύσω την ομάδα του Μπλαχίν. Σας το είχα γράψει άλλωστε, σε προηγούμενη επικοινωνία μας, εδώ στο «10».

Στο Περιστέρι, ο νεαρός Μολδαβός απέδειξε γιατί ο Μαρτίνς του έδωσε την φανέλα του βασικού. Σύγχρονο μπακ, ακούραστος, που μπορεί να βοηθήσει αρκετά και στο επιθετικό κομμάτι. Η ενέργειά του στην πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού (κεφαλιά Ελ Αραμπί), στο πρώτο ημίχρονο, ήταν όλα τα λεφτά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ