Την πάτησε με τη δική του «συνταγή»

Την πάτησε με τη δική του «συνταγή»

Η ήττα δεν είναι καταστροφή για τον Παναθηναϊκό... Αρκεί να πάρει τα διδάγματα και να μάθει να παίζει και με άλλους τρόπους, γιατί ο ένας δεν είναι αρκετός.

Σε κάποιο παιχνίδι θα συνέβαινε. Όχι η ήττα. Αλλά να χάσει ο Παναθηναϊκός με τον τρόπο που έχει νικήσει αρκετές φορές. Όπως αυτός πέτυχε γρήγορα γκολ με τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο, τον ΝΠΣ Βόλο, ακόμα και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έτσι το δέχτηκε από τον Παναιτωλικό. Το ποδόσφαιρο είναι κύκλος και γυρίζει για όλους.

Επίσης, όπως ο Παναθηναϊκός νίκησε παιχνίδια με… μισή ευκαιρία, έτσι θα έρθουν και άλλα που η μπάλα δεν θα μπαίνει μέσα. Συνέβη στο Αγρίνιο, λογικά θα συμβεί ξανά. Όλες οι ομάδες το παθαίνουν, ακόμα και οι καλύτερες, απλά με μικρότερη συχνότητα.

Το σημαντικό για τον οργανισμό του Τριφυλλιού είναι να διαβάσει τα σημάδια της ήττας, να τα ερμηνεύσει σωστά και να τα διορθώσει. Αυτό έχει σημασία: ο Λάζλο Μπόλονι και οι συνεργάτες του να πάρουν το μάθημα του Αγρινίου.

Μέχρι τώρα, ο Παναθηναϊκός πορεύτηκε ουσιαστικά με έναν τρόπο. Μπορεί να ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε σε ένα διάστημα ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Να έχει ένα σύνολο που θα βγάλει συνδυασμούς και θα δημιουργεί.

Για την ακρίβεια, είναι αναγκαίο για τον Παναθηναϊκό να μάθει και άλλο στυλ. Για να αντιδρά καλύτερα, πιο ορθολογικά, όταν θα αντιμετωπίζει αναποδιές, όπως το γρήγορο γκολ του Εντινγκά στο Αγρίνιο. Οι δυνατότητες υπάρχουν, πλέον το ρόστερ έχει ποιότητα και σταδιακά θα γεμίσει ξανά.

Ο Λάζλο Μπόλονι σωστά δεν επικαλέστηκε τις απουσίες ως δικαιολογία, αλλά δεν πρέπει να τις παραβλέψουμε. Ο Ρουμάνος είχε μικρά περιθώρια παρεμβάσεων, εφόσον δεν είχε στη διάθεση του αρκετούς μέσους. Αν και πρέπει να παραδεχτούμε ότι το κοουτσάρισμα δεν είναι το δυνατό σημείο του 67χρονου προπονητή.

Περαιτέρω, ω γέγονε, γέγονε… Ο Παναθηναϊκός πρέπει να διδαχτεί και να διορθώσει τα κακώς κείμενα εν όψει του αθηναϊκού ντέρμπι. Θα ήταν ιδανικό να ανέβαινε στην τετράδα από το Αγρίνιο, αλλά δεν τα κατάφερε. Αλλά έχει την προοπτική να το πετύχει την επόμενη Κυριακή. Και αυτή την ευκαιρία, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να τη χάσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ