Παναθηναϊκός : Ο Μπόλονι χρειάζεται μία άλλη απάντηση

Παναθηναϊκός : Ο Μπόλονι χρειάζεται μία άλλη απάντηση

Ο τρόπος με τον οποίο ο Μπόλονι πέτυχε την ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού, έχει κολλήσει. Έφτασε η ώρα ο πολύπειρος Ρουμάνος να βρει κάτι άλλο…

Ο Λάζλο Μπόλονι πρέπει να πιστωθεί τα καλά που έχει κάνει, πρέπει να χρεωθεί και τα αρνητικά. Ή όσα δεν έχει καταφέρει να κάνει, για να το θέσουμε πιο σωστά. Ο Ρουμάνος προπονητής συμμάζεψε τον Παναθηναϊκό και τον επανάφερε στη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Αν δεν ήταν αυτός, το… τραίνο θα είχε χαθεί προ πολλού.

Από την άλλη, μετά από ένα εκπληκτικό νικηφόρο σερί που καμούφλαρε τις αδυναμίες, φαίνεται πως υπάρχει ένα τέλμα. Η ρέντα που συνόδεψε τις διαδοχικές νίκες του Παναθηναϊκού έχει χαθεί και τη θέση της την πήρε η ατυχία. Γιατί όπως στο Αγρίνιο ο Εντινγκά του Παναιτωλικού σκόραρε στο πρώτο σουτ του, ο Λιβάι ισοφαρίζει το σκορ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» επειδή κερδίζει την κόντρα, ενώ ο Χουανκάρ τον έχει προλάβει στα ίσα και τον έχει κόψει.

Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο όλα είναι κύκλος… Άλλοτε η τύχη σε πάει και άλλοτε σου γυρίζει την πλάτη. Κάπου εδώ, ο Μπόλονι φαίνεται πως δεν έχει άλλη απάντηση. Ο τρόπος με τον οποίο πέτυχε την ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού δεν πιάνει πια και ο Ρουμάνος πρέπει να βρει κάτι άλλο.

Προφανώς και ο Μπόλονι δεν θα αλλάξει την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του στα 67 έτη του. Έχει μάθει ένα στυλ και αυτό πρεσβεύει. Αλλά ένας άνθρωπος με την ευφυΐα του και την εμπειρία του, επιβάλλεται να ξέρει πότε χρειάζεται μία αλλαγή πορείας. Κάτι άλλο στη μεθοδολογία του. Άλλωστε, ουδέποτε ο Μπόλονι στην καριέρα του ήταν δογματικός με ένα σύστημα.

Για παράδειγμα, ο Γενί Ενγκμπακοτό δεν προσφέρει κάτι πέραν της τακτικής προσήλωσης του. Άρχισε εντυπωσιακά στο διπλό του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου, αλλά στα επόμενα παιχνίδια όποιος έχει κάτι να θυμηθεί, ας σηκώσει το χέρι του… Ο Αργύρης Καμπετσής είναι ντεφορμέ αυτό τον καιρό. Δεν είναι κακό να τον προστατεύσει ο προπονητής του. Γιατί να μην παίξουν ο Αϊτόρ ή ο Χατζηγιοβάνης; Ειδικά ο Ισπανός εναντίον του Παναιτωλικού ήταν θετικός και άξιζε να έχει μία ευκαιρία.

Κακά τα ψέματα, αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί την Τετάρτη στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τον ΠΑΣ Γιάννινα, το πισωγύρισμα θα είναι μεγάλο. Η ανοδική πορεία, οι συνεχόμενες νίκες και ο θρίαμβος στο ντέρμπι των αιωνίων θα ξεχαστούν. Ο Μπόλονι έχει τρεις μέρες μπροστά του για να διορθώσει τα πράγματα. Διότι αυτός έσωσε τη σεζόν, αλλά αυτή τη σωτηρία πρέπει να τη διατηρήσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ