Ολυμπιακός : Η ΤΣΣΚΑ Λονδίνου και η ατάκα του Αρτέτα, παράσημο για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός : Η ΤΣΣΚΑ Λονδίνου και η ατάκα του Αρτέτα, παράσημο για τον Ολυμπιακό

Μια ατάκα του Αρτέτα, όλα τα λεφτά για το επίπεδο του Ολυμπιακού που μετέτρεψε την Άρσεναλ σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ας μην πέρασε…

Όταν ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Άρσεναλ πίστευα πως οι πιθανότητες του να την αποκλείσει ήταν λίγες. Αυτό όχι τόσο από την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων όσο από το ότι θα ήταν… too much που λένε και οι Άγγλοι δύο σερί αποκλεισμοί των «κανονιέρηδων» από τον Ολυμπιακό.

Για αυτό και είχα γράψει τότε πως αν συμβεί αυτό, αν την αποκλείσει, τότε θα την είχε μετατρέψει σε… ΤΣΣΚΑ Μόσχας κάνοντας την σύγκριση με την «πελατειακή» κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο μπασκετικός Ολυμπιακός απέναντι στην Ρωσική ομάδα στα Φάιναλ Φορ.

Και τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν είχα δίκιο. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα ματς αποδείχθηκε πως ο Ολυμπιακός έχει μετατρέψει την Άρσεναλ σε… ΤΣΣΚΑ Λονδίνου και ας μην κατάφερε τελικά να προκριθεί. Και μόνο η ανησυχία έως φόβος που διέκρινες στους Άγγλους, ειδικά μετά το 0-1 του Ελ Αραμπί αρκεί.

Η τρίτη σερί νίκη μέσα στο Έμιρειτς λέει πολλά. Και αυτό γιατί μιλάμε για τρία διπλά όχι απέναντι σε μια αδιάφορη ομάδα, αλλά σε μια ομάδα που «καιγόταν» για αποτέλεσμα. Και όταν μιλάμε για Άρσεναλ μιλάμε για ευρωπαικό κολοσσό για όσους συνήθισαν στα ερυθρόλευκα διπλά στο σπίτι της και ξέχασαν το μέγεθος της αγγλικής ομάδας.

Πόσο ψηλά έχει ανεβάσει τον πήχη ο Ολυμπιακός το καταλαβαίνουμε από τις αντιδράσεις των αντιπάλων του. Η ατάκα του Αρτέτα μετά το τέλος του αγώνα ήταν όλα τα λεφτά! Ο Αρτέτα που… έβλεπε το όνειρο πριν τη ρεβάνς για αυτό και είχε δηλώσει ότι με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να έχει τελειώσει τίποτα.

Και… δικαιώθηκε, δυστυχώς για μας όχι απόλυτα.

«Υποφέραμε στα τελευταία λεπτά γιατί είχε καλύτερη φυσική κατάσταση ο αντίπαλος. Έδειξε χαρακτήρα ο Ολυμπιακός» δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Άρσεναλ.

Καταλαβαίνετε πόσο σημαντική για τον οργανισμό του Ολυμπιακού είναι αυτή η ατάκα; Ο Αρτέτα δεν έχει λόγο να… ψάξει δικαιολογίες, αυτή την φορά προκρίθηκε έστω και αν έχασε ξανά στο Έμιρειτς. Λέει αυτό που νοιώθει, αυτό που έζησε.

Είπε πως ο Ολυμπιακός του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε καλύτερη φυσική κατάσταση από την Άρσεναλ της Πρέμιερ Λιγκ που οι ρυθμοί στο Αγγλικό ποδόσφαιρο είναι εξωφρενικοί για τα δικά μας δεδομένα! Μια ατάκα-παράσημο για τον Ολυμπιακό, τον Μαρτίνς και τους παίκτες του.

Μια ατάκα που δείχνει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ελληνική ομάδα, για αυτό και είναι ψηλά σταθερά στην Ευρώπη και παλεύει κάθε χρόνο για την υπέρβαση. Για καταστάσεις ασύλληπτες για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, με σπουδαίες προκρίσεις, συμμετοχές με τους κορυφαίους, μεγάλες νίκες.

Ο Ολυμπιακός που ειδικά στα χρόνια του Μαρτίνς έχει δοκιμαστεί με ομάδες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το αγγλικό και έχει πάρει πολύ υψηλό βαθμό!

Θυμίζω πως ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει νικήσει δύο φορές στο Έμιρειτς για τα νοκ άουτ του Γιουρόπα, έχει πάρει ισοπαλία πρόκριση επί της Μπέρνλι, έχει χάσει όπως έχασε από την Γουλβς με 1-0 πέρσι και έχει ηττηθεί από την Τότεναμ με 4-2 για τον όμιλο του Τσάμπιονς λιγκ σε ματς που προηγήθηκε 2-0 και… συνωμότησε το σύμπαν για να γίνει η ανατροπή.

Στο μόνο ματς στο Νησί που δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση ήταν απέναντι στην… εξωγήινη Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ