Το μπάσκετ όπως θα έπρεπε να είναι…

Το μπάσκετ όπως θα έπρεπε να είναι…

Η είδηση για ενεργοποίηση του Νίκου Γκάλη στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα δεν μπορεί να μην χαροποιεί όλους όσους αγαπούν το μπασκετάκι και συνολικά τον αθλητισμό. Αυτός είναι ο δρόμος…

Πέρασαν χρόνια για να ζήσουμε μια τέτοια στιγμή. Ο Νίκος Γκάλης μαζί με τον Παναγιώτη Φασούλα για μια νέα αρχή σε ένα άθλημα που εδώ και χρόνια η «ηγεμονία» το έχει «κατασπαράξει».

Η «επίσημη αγαπημένη» μπορεί κάλλιστα εφόσον στις εκλογές επικρατήσει η παράταξη του Φασούλα να βρεθεί ξανά σε χέρια ανθρώπων που αποδεδειγμένα αγαπούν το άθλημα και το βάζουν πάνω από όλους!

Αυτός είναι ο δρόμος όχι μόνο για το καλό του μπάσκετ αλλά συνολικά του αθλητισμού. Οι… επαγγελματίες παράγοντες, πόσο δε μάλιστα οι «αιωνόβιοι», όπως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην ΕΟΚ ανήκουν στο παρελθόν. Εδώ και καιρό βεβαίως απλά στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα πράγματα παντού λειτουργούν διαφορετικά.

Η είδηση για τον Νίκο Γκάλη κυριαρχεί από το πρωί. Και δεν είναι δυνατόν να μην χαροποιεί, να μην συγκινεί όλους όσους αγαπούν όχι απλά το μπάσκετ αλλά συνολικά τον αθλητισμό.

Έπρεπε να ασπρίσουν τα μαλλιά του Γκάλη, του κορυφαίου Έλληνα αθλητή, για να ενεργοποιηθεί σε μια θέση που είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει. Όπως ο Παναγιώτης Φασούλας, όπως όλοι οι βετεράνοι του αθλήματος που βρίσκονται στο πλευρό της «αράχνης» του ελληνικού μπάσκετ.

Μακάρι όλοι όσοι αγαπούν το άθλημα να βρεθούν στο πλευρό ανθρώπων που μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε την «σπυριάρα», που μας έχουν κάνει να κλάψουμε, να ξενυχτήσουμε, να χαρούμε με την καρδιά μας.

Αυτός είναι ο δρόμος σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι του αθλήματος και όχι παράγοντες που θέλουν να κάνουν καριέρα, να είναι στην πρώτη γραμμή. Αυτός ήταν ο στόχος και στο ποδόσφαιρο με τον Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά εκεί έχουμε… εξυγίανση, και όσοι παλαίμαχοι μπήκαν στο πλευρό του δεν μπόρεσαν να τον ενισχύσουν καθώς οι… βλαχοπρόεδροι είναι κράμα Μέσι-Ρονάλντο για το ελληνικό ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης», τρομάρα τους.

Το μπάσκετ έχει πλέον την ευκαιρία να δείξει ξανά τον δρόμο. Να ξεφύγει από την «ηγεμονία» ενός «πατερούλη» που «αυτός είναι και κανείς άλλος» και να προχωρήσει παρακάτω.

Πραγματικά μιλάμε για μια τόσο όμορφη και ευχάριστη είδηση που φαντάζομαι πως όλοι όσοι είναι πολύ πιο κοντά στο άθλημα από εμένα που το παρακολουθώ ως φίλαθλος-οπαδός, να βλέπουν ήδη την επόμενη μέρα με αισιοδοξία.

Εκτός και αν και ο Νίκος Γκάλης δίπλα στον Παναγιώτη Φασούλα δεν τους κάνει μπροστά στο «μεγαλείο» του ανθρώπου που αφεντεύει δεκαετίες τώρα στο άθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ