Παναθηναϊκός – Κάτι παραπάνω ξέρει ο Πρίφτης

Παναθηναϊκός – Κάτι παραπάνω ξέρει ο Πρίφτης

Πόσοι θα επέλεγαν να κρατήσουν έναν 29χρονο γκαρντ που έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες χωρίς να δείξει τίποτα από έναν 24χρονο εξελίξιμο σέντερ; Ο Δημήτρης Πρίφτης το έκανε και σίγουρα θα ξέρει καλύτερα από τον καθένα τους λόγους.

Οι προπονητές έχουν μάθει να ζουν κάνοντας τις δικές τους επιλογές και παίρνοντας φυσικά στο τέλος την ευθύνη που τους αναλογεί. Κάπως έτσι, ο Δημήτρης Πρίφτης αποφάσισε να αφήσει εκτός ροτέισον τον Τζεχάιβ Φλόιντ από ένα σημείο της σεζόν και έπειτα, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός σέντερ να «ψαχτεί» για αλλού και να καταλήξει εν τέλει στην κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη και τη Φενέρμπαχτε. Η θητεία του, αν και ξεκίνησε με προσδοκίες οι οποίες πήγαζαν από τα περιθώρια βελτίωσης που είχε, διήρκησε μόλις πέντε μήνες και 14 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο 24χρονος μέτρησε 5 πόντους (80% δίποντα, 50% βολές), 3 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε τέσσερα παιχνίδια της Basket League, καθώς στη συνέχεια είδε τον Τζέρεμι Έβανς να του παίρνει τη θέση στο ελληνικό ρόστερ και 2.5 πόντους (52.4% δίποντα, 42.9% βολές) και 2.1 ριμπάουντ σε 10:42΄ συμμετοχής σε δέκα παρουσίες στην EuroLeague, εκεί όπου είτε λόγω της επιλογής του Πρίφτη είτε λόγω του τραυματισμού του, είχε να αγωνιστεί από τις 25 Νοεμβρίου και το παιχνίδι με τη Ζενίτ.

Ο κόσμος δεν βρίσκεται στις προπονήσεις για να ξέρει τι γίνεται και πως δουλεύει η κάθε ομάδα, με αποτέλεσμα η κρίση και η γνώμη του μετά από ένα γεγονός να βρίσκεται υπό αίρεση. Στο πράσινο στρατόπεδο πολλοί θα αναρωτιούνται τι βλέπει ο Δημήτρης Πρίφτης στον Κέντρικ Πέρι και συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί τόσο συχνά. Μια μερίδα δεν θα την χαλούσε αν ο 29χρονος γκαρντ είχε την ίδια κατάληξη με τον Φλόιντ. Για ποιο λόγο άλλωστε να μην δοθεί επιπλέον χρόνος σε έναν εξελίξιμο σέντερ από έναν παίκτη που στα επίσημα παιχνίδια αδυνατεί να προσφέρει ουσιαστικά στο σύνολο και ουσιαστικά τα «ποιοτικά» χρόνια που του απομένουν δεν είναι τα ίδια.

Ο Πέρι μετρά στην EuroLeague 4.4 πόντους (30.4% δίποντο, 27.5% τρίποντο, 90.9% βολές), 1.8 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 1 λάθος και 0.6 κλεψίματα σε 17:08, με τα νούμερά του να μην παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στη σαφώς πιο βατή Basket League, εκεί όπου έχει 6.3 πόντους (48% δίποντα, 16.6% τρίποντα, 78.2% βολές), 2 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 0.6 λάθη και 0.5 κλεψίματα σε 18:08΄.

Ο τελευταίος λόγος όμως ανήκει στον Δημήτρη Πρίφτη, που πάει κόντρα στην γνώμη των πολλών, και ελπίζει πως μια μέρα θα δικαιωθεί. Σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω από τον οποιονδήποτε φίλο του Παναθηναϊκού, που γνωρίζει μεν μπάσκετ, αλλά όχι τόσο όσο ο Έλληνας τεχνικός. Ο Φλόιντ αποτελεί παρελθόν και υπάρχουν αυτοί που «φοβούνται» μην γίνει περίπτωση «Φέρελ». Ο Αμερικανός που δεν ταίριαξε ποτέ στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού και μετά από πέντε παιχνίδια στην EuroLeague, 40΄ συμμετοχής και 8 πόντους, αποχώρησε για να πάει στην Τσεντεβίτα.

Εκεί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, με τον Φέρελ να μετρά σε δύο συμμετοχές στο EuroCup 16.5 πόντους και 7 ασίστ. Άλλο πράγμα όμως ο Παναθηναϊκός και η EuroLeague και άλλο αυτό που βιώνει τώρα ο 28χρονος. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς και όσοι το κάνουν έχουν άλλους σκοπούς.

Γιατί λοιπόν Πέρι; Μία πολύ εξήγηση είναι ο Στέφαν Γιόβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ βρίσκεται στα ραντάρ του τριφυλλιού, με τις δύο πλευρές να είναι μάλιστα πολύ κοντά σε συμφωνία. Πρόκειται για μια επιλογή που μπορεί να βοηθήσει αποδεδειγμένα τον Παναθηναϊκό στο ζήτημα της δημιουργίας, αλλά υπάρχει αυτό το ΑΛΛΑ. Ο 31χρονος πλέι μέικερ είναι αρκετά επιρρεπής στους τραυματισμούς, με τον τελευταίο στη μέση να είναι ύπουλος. Με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στους πράσινους, η επιλογή δεν μπορούσε να είναι από το πάνω ράφι και έτσι επιλέχθηκε το ρίσκο του Γιόβιτς.

Εδώ «κολλάει» ο Πέρι, καθώς σε περίπτωση που ο Σέρβος έρθει και τραυματιστεί, ενώ ο Αμερικανός έχει ήδη αποχωρήσει, ο Δημήτρης Πρίφτης δεν θα αντιμετωπίζει μόνο ποιοτικό αλλά και ποσοτικό πρόβλημα, καθώς στα γκαρντ θα υπάρχουν μόνο οι Μέικον, Νέντοβιτς και Μποχωρίδης. Αντίθετα, στους ψηλούς ο Έλληνας προπονητής έχει δοκιμάσει αρκετά τον Έβανς στο «5», ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει και ο Μαντζούκας που ψάχνει την ευκαιρία του και ίσως την βρει μέσα από τη συνθήκη που έχει δημιουργηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ