Κοιμάται ο Θεός Χριστουγεννιάτικα;

Κοιμάται ο Θεός Χριστουγεννιάτικα;

Ένας καταπληκτικός Ολυμπιακός απέδειξε μέσα στο ΟΑΚΑ, ότι διαθέτει κλάσεις ανώτερη ομάδα.

Ήταν 23 Δεκεμβρίου 1991. Ματς στον Τάφο του Ινδού. Πρώτη χρονιά Γιάννη Ιωαννίδη. Θρίαμβος Ολυμπιακού με 84-81 με έναν καταπληκτικό Ζάρκο και ένα τρίποντο μαχαιριά του Αντώνη Σταμάτη. Την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν το καλύτερο οπαδικό μου βράδυ. Μυθική ατμόσφαιρα, σε ένα γήπεδο που δεν έπεφτε καρφίτσα και φυσικά δεν μετάνιωσα ποτέ, που βρέθηκα στις εξέδρες, που περπάτησα μαζί με τους άλλους φίλους του Ολυμπιακού, όλη την Αλεξάνδρας τόσο στο πήγαινε, όσο και στο έλα.

Σας έκανα αυτό το πρόλογο, γιατί πολύ απλά μετά την ήττα στο ΣΕΦ, ρώτησα πότε ήταν το ματς στο ΟΑΚΑ. Όταν μου είπαν 23 Δεκεμβρίου, μου ήρθε στο μυαλό το παιχνίδι του 1991. Είπα δεν μπορεί, είναι σημάδι για την ρεβάνς. Γιατί κακά τα ψέματα στο συγκεκριμένο ματς, οι φίλοι του Ολυμπιακού αυτό περίμεναν. Ρεβάνς.

Και ο Θρύλος πήγε στο ΟΑΚΑ, σοβαρός στο μεγαλύτερο διάστημα και έβαλε και πάλι 84 πόντους. Απλά αυτή την φορά δεν έγινε ντέρμπι, όπως πριν από 30 χρόνια. Γιατί πολύ απλά η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη.

Δεν θυμάμαι άλλο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, που οι Πειραιώτες δεν βρέθηκαν ούτε μία φορά πίσω στο σκορ. Ούτε 2-0 στο ξεκίνημα! Οι «ερυθρόλευκοι» αυτή την φορά δεν είχαν όρεξη για αστεία και νέα αυτοκτονία. Γιατί στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε στα τελευταία έξι λεπτά.

Στο ΟΑΚΑ είχε πάλι ένα άσχημο διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί που ο Παναθηναϊκός μείωσε στους πέντε πόντους. Αλλά εκεί ο ΜακKίσικ, συστήθηκε ξανά στον κόσμο του Ολυμπιακού. Η πρώτη του μεγάλη εμφάνιση ήταν σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, αναγκάζοντας τον Ρικ Πιτίνο, να του βγάλει το καπέλο.

Σήμερα ο Αμερικανός ήταν ο παίκτης που ξεμπλόκαρε τους Πειραιώτες. Και με τρίποντα, αλλά κυρίως με τις διεισδύσεις του. Ο Ολυμπιακός με τον συγκεκριμένο παίκτη, άλλαξε την εικόνα της επίθεσης του. Δεν απειλούσε μόνο με σουτ τριών πόντων.

Εξαιρετικό ματς από τον Κώστα Σλούκα και τον Σάσα Βεζένκοφ. Και εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος δεν άγχωσε καθόλου τους παίκτες του, ακόμα και στο διάστημα που είδαν τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 51-54. Το μόνο ίσως, που θα μπορούσε να κάνει, ήταν να καλέσει νωρίτερα τάιμ άουτ στην τρίτη περίοδο.

Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε κάποιον τίτλο με αυτή τη νίκη. Κέρδισε όμως την ηρεμία του. Γιατί δεύτερη σερί ήττα από χειρότερο Παναθηναϊκό, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για να διαχειριστεί η ομάδα

Ο Ολυμπιακός κλείνει εντυπωσιακά τον πρώτο γύρος στην Ευρωλίγκα. Με 12 νίκες και την οκτάδα την έχει στο χέρι του. Επίσης, μπορεί να ρίχνει ματιές και στην τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας. Οι Πειραιώτες παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ και ο κόσμος περιμένει πώς και πώς το επόμενο ματς. Και αυτό είναι μεγαλύτερο κέρδος από μια εντυπωσιακή νίκη στο ΟΑΚΑ. Καλά Χριστούγεννα και τέτοιες μέρες, ο Θεός δεν κοιμάται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ