Κάπου εδώ πρέπει να γυρίσει το τσιπάκι…

Κάπου εδώ πρέπει να γυρίσει το τσιπάκι…

Με το μυαλό πάντα στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη…

Ευτυχώς είμαι απ’ αυτούς που η άποψή τους για το κυπελλάκι είναι γνωστή εδώ και καιρό κι έτσι δεν χρειάζεται να… κωλοτουμπιάζω τώρα. Απολύτως ορθή ήταν η απόφαση του Ολυμπιακού να πάει με τη συγκεκριμένη αποστολή στο Αγρίνιο και απολύτως ορθά θα ξανα-κάνει το ίδιο και στη ρεβάνς…

Ακόμα κι αν αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από τον Παναιτωλικό, δεν πρόκειται να αλλάξω άποψη. Μια αδιάφορη διοργάνωση είναι το κύπελλο και με τη συγκεκριμένη ΕΠΟ έχει γίνει για γέλια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρείται στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο Ολυμπιακός.

Ακόμα κι αν προκριθεί με τον Παναιτωλικό, με το ίδιο σκεπτικό (ή με σχεδόν το ίδιο) πρέπει να αντιμετωπίσει τους ημιτελικούς με την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ κι ας είναι εντελώς διαφορετική η βαρύτητά τους. Κι αν τελικά φτάσει στον τελικό, ας το πάρει με μικτή βασικών-αναπληρωματικών όπως είχε κάνει προ διετίας στον αλησμόνητο τελικό του Βόλου. Τότε που αυτή η… αμερόληπτη ΕΠΟ είχε κάνει τα πάντα για να πάρει το κυπελλάκι η ΑΕΚ και τελικά το κατέκτησε ο…μισός Ολυμπιακός!

Ανεξάρτητα, όμως, από το τι θα συμβεί στη συνέχεια της διοργάνωσης του κυπέλλου, ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει το μυαλό του στο πρωτάθλημα και στο Europa League. Ας υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει 20% πιθανότητες να αποκλείσει την Αταλάντα. Ε, αυτό το 20% πρέπει να κοιτάξει μέχρι τον Φλεβάρη να το διατηρήσει ή και να το αυξήσει ακόμα και όχι να το μειώσει ασχολούμενος με το κυπελλάκι.

Και κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το πρωτάθλημα φυσικά, στο οποίο ο Ολυμπιακός εφόσον διεξαχθεί τελικά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη, οφείλει να επιστρέψει στα τρίποντα και στις καλές εμφανίσεις. Και για να είμαι και δίκαιος στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον ο Ολυμπιακός που έπαιξε στο Αγρίνιο κακός δεν ήταν κι ας έχασε όπως έχασε. Με τα Γιάννενα, όμως, οφείλει να επιστρέψει στις νίκες και να βγάλει αντίδραση. Τρία ματς χωρίς νίκη για μια ομάδα με το μέγεθος του Ολυμπιακού είναι πάρα πολλά. Κάπου εδώ πρέπει να γυρίσει το τσιπάκι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ