Άρης: Να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ στα πλέι οφ

Άρης: Να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ στα πλέι οφ

Οι κιτρινόμαυροι ξεκινούν την προσπάθεια τους στην τελική φάση του πρωταθλήματος με κεκτημένη ταχύτητα από τις τρεις νίκες και την επιστροφή των έξι βαθμών.

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην τελική φάση του πρωταθλήματος ο Άρης. Όχι μόνο γιατί πήρε πίσω τους έξι βαθμούς, που μέσα στο γήπεδο είχε κατακτήσει, με την απόφαση του CAS , αλλά και γιατί προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες.

Ο Άρης, μάλιστα, πέτυχε αυτό, που δεν κατάφερε καμία από τις ομάδες με τις οποίες θα αναμετρηθεί για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά και , γιατί όχι, τη δεύτερη ή τη τρίτη θέση της βαθμολογίας. Να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Κάτι που θα μετρήσει πολύ , κυρίως σε ότι αφορά το ψυχολογικό κομμάτι.

Ακόμα ένα στοιχείο, ιδιαίτερα θετικό για τον Άρη, είναι ότι μπαίνει με κεκτημένη ταχύτητα στα πλέι οφ. Δείχνει, δηλαδή, ότι όχι μόνο δεν έχει μείνει από δυνάμεις, αλλά παρουσιάζεται βελτιωμένος από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Σ΄ αυτό, βέβαια, έχει βοηθήσει σημαντικά η παρουσία του Χερμάν Μπούργος στην τεχνική ηγεσία. Δεν είναι δίκαιο για τον Άκη Μάντζιο, που η αλήθεια είναι ότι παρέδωσε μια «δουλεμένη» ομάδα, όμως με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ο Άρης «ξεμπλόκαρε».

Έχει λύσει το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, αυτό στο σκοράρισμα. Έχει σημειώσει εφτά γκολ στια τρία τελευταία παιχνίδια. Αυτό οφείλεται στη δουλειά που έκανε ο νέος προπονητής αλλά και στην πίεση που «έφυγε» από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Άρη.

Για ορισμένους εξ αυτών, μάλιστα, είναι λες και βλέπουμε «άλλον» παίκτη στον αγωνιστικό χώρο. Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Χουάν Ιτούρμπ, που έχει κάνει , μακράν, τα καλύτερα παιχνίδια του από τότε που ήρθε στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακόμα ένα στοιχείο που έχει αλλάξει στον Άρη είναι η εκμετάλλευση του Καμαρά. Ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια δεν βγαίνει τόσο πολύ εκτός της μεγάλης περιοχής, ενώ γίνεται όσο το δυνατόν περισσότερη προσπάθεια να τροφοδοτηθεί από τον άξονα. Προκειμένου να κάνει κίνηση στον κενό χώρο και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του.

Ο Άρης έχει το μομέντουμ στο ξεκίνημα των πλέι οφ και πρέπει να το εκμεταλλευτεί, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Από το οποίο η ομάδα του Μπούργος, μόνο να κερδίσει, έχει.

Με δυο νίκες, πάντως, στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ο Άρης έχει την ευκαιρία να κάνει μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ