Η πιο «βαριά» φανέλα στο Τσάμπιονς Λιγκ

Η πιο «βαριά» φανέλα στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ανεξάρτητα από το αν την λατρεύει ή την απεχθάνεται κανείς, η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε οτι κάνει «πάρτι» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κατακτώντας τον 14ο τίτλο της.

Ο τρόπος με τον οποίο έφτασε η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν προμήνυμα του τι θα ακολουθήσει.

Αν εξαιρέσει κανείς την εύκολη πρώτη θέση στον όμιλο της, με εξαίρεση την ήττα από τη Σέριφ Τιρασπολ, στη συνέχεια χρειάστηκε να κάνει το ένα θαύμα μετά το άλλο για να προκριθεί.

Απέκλεισε κατά σειρά τις Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, κάνοντας ανατροπές, τη μια πιο απίστευτη από την άλλη.

Ήταν λες και μια αόρατη δύναμη ήθελε να προκριθεί, ήταν λες και άνοιγε τον δρόμο για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, για να φτάσει στον τελικό. Για να σηκώσει το 14ο τρόπαιο της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Για να κατακτήσει τον 14ο τίτλο της, όπως και έγινε…

Μια που αναφερθήκαμε στον Ιταλό τεχνικό, έδωσε τις δικές του απαντήσεις στην πολύ σκληρή κριτική που δέχθηκε, όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή του στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Κριτική για την ηλικία του, γιατί δεν έκανε ροτέισον, επιμένοντας στην ίδια ενδεκάδα στην πλειονότητα των παιχνιδιών, κριτική μετά την εντός έδρας συντριβή στο ντέρμπι των ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα.

Τελικά, όμως, δικαιώθηκε. Έκανε έναν υγιεινό περίπατο στη La Liga, όπου κατέκτησε εύκολα τον 35ο τίτλο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Και έγινε ο μοναδικός προπονητής που τα έχει καταφέρει, να σηκώσει, δηλαδή το τρόπαιο του πρωταθλητή, στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία).

Την οδήγησε και στην κατάκτηση του 14ου Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά και η Λίβερπουλ ήταν το φαβορί πριν τον τελικό και ήταν και καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Σε ποιον κανονισμό, όμως, του ποδοσφαίρου αναφέρεται οτι απαγορεύεται να είναι ο MVP της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας μιας ομάδας; Ο Κουρτουά πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου.

Είναι, όμως και αυτός ένας από τους παίκτες των δύο ομάδων, είναι μέσα στο παιχνίδι. Ο Βέλγος απέδειξε οτι είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος κιπερ στον κόσμο.

Ανεξάρτητα από το αν την αγαπάει ή την απεχθάνεται κανείς, οφείλει να παραδεχθεί οτι είναι η πιο «βαριά» φανέλα στη διοργάνωση. Ο κύκλος κάποιων παικτών της θα κλείσει όπως τους άξιζε. Με τον εμβληματικό Μαρσέλο να σηκώνει το 25ο τρόπαιο με τη φανέλα της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ