Άρης: Ο κορμός και η ετοιμότητα για την Ευρώπη

Άρης: Ο κορμός και η ετοιμότητα για την Ευρώπη

Οι κιτρινόμαυροι έχουν την «μαγιά» από την περσινή αγωνιστική περίοδο και περιμένουν την απόφαση του CAS για να προσθέσουν τις «πινελιές» που λείπουν, ειδικά στον χώρο της επίθεσης, προκειμένου να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Europa Conference League.

To μεγάλο στοίχημα του Άρη τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι να παρουσιαστεί πανέτοιμος στα δυο πρώτα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Europa Conference League και να μην την «πατήσει», όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι κιτρινόμαυροι, άλλωστε, θέλουν να προχωρήσουν στη διοργάνωση και να προκριθούν στους ομίλους, καθώς εκτός από το αγωνιστικό, η επιτυχία αυτή θα αποτελέσει και μια οικονομική «ένεση» για τα ταμεία της ΠΑΕ.

Οι άνθρωποι του Άρη κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, περιμένοντας, παράλληλα και την πολύαναμενόμενη απόφαση του CAS για την υπόθεση Ντουρμισάι αλλά και το μεταγραφικό BAN που τους είχε επιβληθεί. Γιατί μπορεί να υπάρχει, βέβαια, συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική έκβαση της υπόθεσης, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος μέχρι να υπάρχει η τελική γνωμοδότηση.

Η απόφαση, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου προς τους ανθρώπους του Άρη, αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι αύριο (10/6). Στη χειρότερη, περίπτωση, μάλιστα, που δοθεί νέα παράταση από το CAS – για παράδειγμα μέχρι τις 10 του επόμενου μήνα- , τότε ουσιαστικά ο Άρης θα μπορεί να «τρέξει» το μεταγραφικό του πλάνο, καθώς από την 1η Ιουλίου θα μπορεί να κάνει μεταγραφές.

Με πρώτη κίνηση που θα ανακοινωθεί, να είναι αυτή του Πίρσμαν, που προορίζεται για βασικός στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Σε αντίθεση με το ξεκίνημα της περσινής αγωνιστικής περιόδου, ο Άρης διαθέτει αυτή τη στιγμή έναν ικανοποιητικό κορμό. Η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που δεν θα συνεχίσουν στο ρόστερ, δεν ήταν άλλωστε βασικοί.

Έχει κρατήσει τον Κουέστα, έχει το βασικό δίδυμο των κεντρικών αμυντικών, Φαμπιάνο και Μπράμπετς, στα χαφ τους Σάσα, Εντιαγέ και Ντουκουρέ, ενώ βρίσκεται και σε διαπραγματεύσεις με τον Ματίγια για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ακόμα, δεν έχει πρόβλημα και στους εξτρέμ, με τους Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Μανσίνι, Πάλμα και Χαϊροβιτς. Εκεί όπου θα πρέπει να «τρέξουν» οι κιτρινόμαυροι και αυτός, άλλωστε, είναι και ο στόχος τους, είναι η απόκτηση ενός επιθετικού.

Από πέντε με τους οποίους ξεκίνησε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο – Αλί, Μάνο, Λόπεθ, Μήτρογλου και Καμαρά-, μόνο ο τελευταίος βρίσκεται στο ρόστερ τη δεδομένη χρονική στιγμή , χωρίς, μάλιστα, να είναι «καθαρός» φορ περιοχής.

Αν, μάλιστα, ο Μαυριτανός αποχωρήσει με μεταγραφή, καθώς, όντως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, τότε ο Άρης θα πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση δυο επιθετικών. Οι οποίοι, μάλιστα θα πρέπει να έχουν ενσωματωθεί από την 1η Ιουλίου στην ομάδα, προκειμένου να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά ματς.

Σίγουρα, πάντως, ο Άρης είναι σε πολύ καλύτερη θέση, σε ότι αφορά τον βασικό κορμό, σε σχέση με το ξεκίνημα της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Αυτό είναι κάτι, μάλιστα, που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ