Ο συνειδητοποιημένος Μπούργος

Ο συνειδητοποιημένος Μπούργος

Ο Αργεντινός τεχνικός περιμένει με αγωνία τους αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς έχει αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι η πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa Conference League για τον οργανισμό Άρη.

Κομβική είναι η εβδομάδα που διανύουμε για τον Άρη, που θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa Conference League. Με απώτερο στόχο, έναν από τους μεγάλους της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, τη συμμετοχή, δηλαδή, στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να πετύχει μέχρι τώρα αυτό που επεδίωκε, με την λήξη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Να «χαμηλώσει» τον μέσο όρο ηλικίας και να «ψηλώσει» την ομάδα, ειδικά στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Τα κατάφερε αμφότερα.

Διαβάστε επίσης: Το ποδόσφαιρο είναι – και – γυναικεία υπόθεση (Pics, vids)

Η επένδυση που έγινε από τον Θόδωρο Καρυπίδη, δείχνει ξεκάθαρα ότι οι κιτρινόμαυροι δεν θα είναι ικανοποιημένοι απλά με μια καλή πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουν το κάτι παραπάνω. Θέλουν την καλή πορεία στην Ευρώπη. Με πρώτο τον ιδιοκτήτη της ομάδας αλλά και τους οπαδούς της.

Ο Χερμάν Μπούργος έχει αντιληφθεί σε απόλυτο βαθμό το πόσο σημαντική είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, για τον οργανισμό του Άρη. Προσπαθεί, μάλιστα, να το μεταδώσει σε όλη την ομάδα.

Για την ακρίβεια αυτό έκανε και πριν από τα δυο παιχνίδια με τη Γκόμελ. Έστω και αν δεν έχουν καμία σχέση, σε ότι αφορά την δυναμικότητα, οι δυο αντίπαλοι.

Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι ο προπονητής του Άρη δεν έχει «κολλήματα» σε ότι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Θέλει αυτή να προσαρμόζεται ανάλογα με τον αντίπαλο και αυτό είναι που θα πράξει και κόντρα στους Ισραηλινούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το 4-2-3-1 δεν ήταν σίγουρα μια από τις πρώτες επιλογές του Μπούργος, όταν ήρθε στον Άρη. Το συγκεκριμένο σύστημα, όμως, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να προτιμηθεί, ενόψει του πρώτου αγώνα στο Ισραήλ. Κυρίως, γιατί ο προπονητής του Άρη θεωρεί ότι «ταιριάζει» για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου αντιπάλου.

Σύμφωνα, άλλωστε, με όσα έχει δοκιμάσει μέχρι τώρα ο Ίβιτς, φαίνεται ότι θα παρατάξει την ομάδα του με ενισχυμένο και «γεμάτο» κέντρο.

Σε ότι αφορά τις επιλογές στην ενδεκάδα του Άρη, έστω και αν δεν έχουν γίνει ακόμα οι τελικές δοκιμές, φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός κάποιος εκ των Πάλμα, Μανσίνι, Ιτούρμπε και φυσικά ο Γκρέι.

Θεωρείται, επίσης, σίγουρο ότι θα πάρει χρόνος συμμετοχής ο Μάνου Γκαρθία. Είναι, μάλιστα, τόσο καλή η παρουσία του στις προπονήσεις, που βάζει δύσκολα στον προπονητή του, ενόψει του δεύτερου αγώνα ανάμεσα στις δυο ομάδες στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ