Ο Σκάρπα, ο Ολυμπιακός, οι επαφές με Γουίλιαν και η Φούλαμ…

Ο Σκάρπα, ο Ολυμπιακός, οι επαφές με Γουίλιαν και η Φούλαμ…

To10.gr γράφει για τη διπλή προσπάθεια που έκανε ο Ολυμπιακός για Σκάρπα, Γουίλιαν, την απόφαση για τον παίκτη της Παλμέιρας, αλλά και τη νέα επαφή με τον πρώην της Τσέλσι.

Εχει περάσει ακριβώς ένας μήνας από την ημέρα που ο Γκουστάβο Σκάρπα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, περιμένει να ολοκληρώσει τη σεζόν με την Παλμέιρας και τον Ιανουάριο θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο σίριαλ, που διήρκεσε πολλές εβδομάδες, αλλά τελειώσει με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο.

Ο Σκάρπα ήταν εξ αρχής βασικός μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού και για αυτόν τον λόγο οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να τον αποκτήσουν και με μεταγραφή, παρότι το συμβόλαιό του με την Παλμέιρας λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η ομάδα του Αμπελ αρνούνταν να συζητήσει την παραχώρησή του, με οποιοδήποτε ποσό.

Κι όμως, πέραν του Σκάρπα, ο Ολυμπιακός είχε ακόμη έναν σπουδαίο Βραζιλιάνο στο στόχαστρό του. Για την ακρίβεια, όχι μόνο στο στόχαστρο, αλλά υπήρξαν και συζητήσεις. Ο λόγος για τον Γουίλιαν Μπόργκες. Πρώην μεσοεπιθετικό των Σαχτάρ, Τσέλσι, Αρσεναλ και μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστή της Κορίνθιας. Οι επαφές, ωστόσο, είχαν σκοντάψει στο γεγονός ότι ο ατζέντης του 33χρονου Βραζιλιάνου, ο διαβόητος Κία Τζοραμπτσιάν, ήταν… δυσεύερετος και δεν μπορούσε να γίνει επί της ουσίας συζήτηση για το θέμα.

Ούτως ή άλλως πρώτος στόχος ήταν εξ αρχής ο Σκάρπα και για λόγους στιλ παιχνιδιού, αλλά και ηλικιακά (σ.σ. 5 χρόνια νεότερος). Ενώ και ο Γουίλιαν δεν έδειχνε διάθεση να φύγει από την Κορίνθιανς. Κάτι που άλλαξε άρδην το τελευταίο διάστημα. Ο Βραζιλιάνος δέχθηκε σοβαρές απειλές για τη ζωή του, τέθηκε υπό καθεστώς προστασίας για ένα διάστημα, αλλά δεν άντεξε και ζήτησε να φύγει από τους «Κορίνθιους». Και εδώ και λίγα 24ωρα είναι ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την «απελευθέρωση» του Γουίλιαν, ο ατζέντης του κινήθηκε αστραπιαία για να βρει συμφωνία στον πελάτη του σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Εγινε μια συζήτηση, αναφορικά με το ενδεχόμενο να έμπαινε ο Ολυμπιακός στη διεκδίκησή του, ωστόσο, πολύ γρήγορα κατέστη σαφές ότι ο ποδοσφαιριστής είχε αποφασίσει πού ήθελε να πάει.

Ο Γουίλιαν έχει σπίτι στο Λονδίνο και θέλει να μείνει στην αγγλική πρωτεύουσα. Μάλιστα βρήκε την ομάδα θα τον κρατήσει κοντά στο… σπίτι του. Καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ωρών/ημερών, θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με τη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα. Αρα, θα πετύχει πλήρως τον στόχο του. Και θα μείνει στο Λονδίνο και θα αγωνιστεί στην Premier League.

Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, δεν είναι τίποτε περισσότερο από την επιβεβαίωση ότι ο Ολυμπιακός όχι απλά προσπαθεί να κάνει σημαντικές προσθήκες, αλλά «χτυπάει» και περιπτώσεις πολύ ακριβές και δύσκολο να πουν το «ναι» για να αγωνιστούν στην Ελλάδα. Κάτι που εμπεριέχει ρίσκο, καθώς μπορεί να προκύψουν καθυστερήσεις. Αλλά είναι κάποιες φορές που το ρίσκο αξίζει να το πάρεις. Όπως στην περίπτωση του Σκάρπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ