Άρης: Θα κριθεί στο γήπεδο ο νέος προπονητής

Άρης: Θα κριθεί στο γήπεδο ο νέος προπονητής

Η απόφαση για να «παγώσει» η συμφωνία με τον Ισπανό τεχνικό Κανέδα έδειξε ότι υπήρχαν και δεύτερες σκέψεις στους ανθρώπους του Άρη, όμως, κάθε επιλογή θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα φέρει.

Για να είμαι ειλικρινής δεν γνώριζα τον Ραούλ Κανέδα. Δεν ξέρω τη δουλειά του, τον τρόπο παιχνιδιού του, την νοοτροπία που θέλει να περάσει στις ομάδες του. Την αγωνιστική του φιλοσοφία.

Πριν από τα νέα δεδομένα και το «πάγωμα» των επαφών με τον Ισπανό τεχνικό, ήταν απόλυτα κατανοητή η αντίδραση μεγάλης μερίδας του κόσμου, που περίμενε έναν άλλον προπονητή. Έναν προπονητή που δεν θα ήταν ανάγκη να πατήσεις το όνομα του σε μηχανή αναζήτησης για να πληροφορηθείς στοιχεία και να μάθεις περισσότερα γι’ αυτόν.

Είναι λογικό, λοιπόν, να υπάρχει αυτή η αντίδραση, όμως, δεν θα πρέπει να φτάνουμε στο άλλο άκρο, αυτό της υπερβολής. Δεν υπάρχει μόνο η αποθέωση και η κατακραυγή, για μια επιλογή, είτε πρόκειται για τον Ισπανό, είτε για τον νέο τεχνικό που φαίνεται ότι την δεδομένη χρονική στιγμή έχει το προβάδισμα για να αντικαταστήσει τον Χερμάν Μπούργος.

Είναι ξεκάθαρο ότι την ευθύνη για τον νέο προπονητή, τη φέρουν οι άνθρωποι που τον επιλέγουν, αλλά και ο Θόδωρος Καρυπίδης που θα πάρει και την τελική απόφαση. Ανεξάρτητα αν ο προπονητής θα ήταν ο Κανέδα ή θα είναι, όπως όλα δείχνουν, κάποιος άλλος.

Φυσικά και είναι θεμιτό να γίνεται κριτική για την επιλογή ενός προπονητή. Με βάση αυτά που περίμενε ο κόσμος, με βάση τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Οι οποίοι δεν χάθηκαν από μια ήττα στον Παναιτωλικό, αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη συνέχεια.

Ο νέος προπονητής του Άρη, λοιπόν, έχει και αυτός το δικαίωμα να κριθεί μέσα από τη δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο. Μέσα από τα αποτελέσματα που θα φέρει, από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Από τον τρόπο διαχείρισης του ρόστερ και από το αν υπάρχει βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Τέλος, από το αν υπάρχει αρχή και τέλος σ’ αυτό που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο μηδενισμός δεν ωφέλησε ποτέ, είναι άδικο να κρίνεται κάποιος για κάτι άλλο εκτός από την εικόνα της δουλειάς του. Με την ευθύνη για το αποτέλεσμα, φυσικά, να βαραίνει αυτούς που έκαναν την τελική επιλογή.

Είναι ζήτημα ωρών να μάθουμε ποιος θα είναι οριστικά ο νέος προπονητής του Άρη και αν θα καθίσει στον πάγκο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έχοντας, φυσικά δίπλα του τον Τόλη Τερζή. Με τον ίδιο να έχει την ευκαιρία να δει το αγωνιστικό επίπεδο της νέας του ομάδας, σε ενα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι και υπο συνθήκες πίεσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ