H λατρεία για τον Καρεμπέ, η αθλητική Ναντ, ο Μαρσέλο και ο… Ιούλιος Βερν

H λατρεία για τον Καρεμπέ, η αθλητική Ναντ, ο Μαρσέλο και ο… Ιούλιος Βερν

Στη Ναντ δεν βρίσκεται αλλά… βρίσκεται ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ – Ο «δικός μας» Κριστιάν και το «όπλο» της γαλλικής ομάδας

Από την πόλη του Ιούλιου Βέρν έμελλε να ξεκινήσει η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός που δεν χρειάζεται να κάνει… «τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες» αλλά ελπίζει πως τα ταξίδια του που ξεκινούν από την Ναντ (και θα συνεχιστούν σε Μπακού και Φράιμπουργκ) θα τον φέρουν εκεί ακριβώς που θέλει, στην πρώτη θέση και τους «16» της διοργάνωσης.

Ένα ταξίδι από μια πόλη που δεν φημίζεται μόνο για τον σπουδαίο Γάλλο μυθιστοριογράφο ή το κάστρο των Δούκων της Βρετάνης ή τον Λίγηρα που την διασχίζει. Στην Ναντ βλέπεται τα… παλιά τα χρόνια αναδείχθηκαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία όχι μόνο στο Γαλλικό αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η Ακαδημία της Ναντ με πρωτεργάτη τον Σουαντό ήταν τότε η κορυφαία στην Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: Περιμένει «καμίνι» στο «Μποζουάρ» τον Ολυμπιακό

Ο Κριστιάν Καρεμπέ είναι ένα από τα «παιδιά» της. Η Ναντ είναι η πόλη και η ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ο αθλητικός διευθυντής των πρωταθλητών Ελλάδας. Εδώ είναι το «σπίτι του» μας έλεγαν οι Γάλλοι συνάδελφοι αλλά και οι άνθρωποι της ομάδας. Τον περίμεναν με αδημονία από τότε που η κλήρωση έφερε το αντάμωμα Ναντ και Ολυμπιακού.

Ο Κριστιάν που κυριαρχεί στον τοπικό Τύπο μιλώντας για τις δύο του αγάπες αλλά και για το αποψινό παιχνίδι. Μιλώντας και για τον Μαρσέλο που δεν βρίσκεται στη Ναντ αλλά… βρίσκεται.

Το πρώτο πράγμα βλέπετε που ρωτάνε οι Γάλλοι είναι για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ που επέλεξε τον Ολυμπιακό. Για τον ντόρο που έκανε η τεράστια μεταγραφή του με την ανεπανάληπτη υποδοχή του. Στην Ναντ άλλωστε ξέρουν πως θα τον βρουν μπροστά τους τον Μαρσέλο μια και η δεύτερη αναμέτρηση τους με τον Ολυμπιακό είναι την 6η αγωνιστική. Με τον Βραζιλιάνο άσο να υπολογίζεται πως μετά την διακοπή στα τέλη του Σεπτέμβρη θα αρχίσει να… ζωγραφίζει στο γήπεδο με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μέχρι τότε βεβαίως οι ερυθρόλευκοι καλούνται να έχουν βάλει τις βάσεις για τον βασικό στόχο, την πρόκριση. Το αποψινό ματς είναι ένα από αυτά που διαμορφώνουν καταστάσεις παρότι είμαστε στην πρεμιέρα. Η Ναντ έχει ένα ισχυρό «όπλο» που επιβάλλεται ο Ολυμπιακός να εξουδετερώσει.

Μιλάμε για μια ομάδα με πολύ αθλητικούς ποδοσφαιριστές, με ταχύτητα και τρομερά τρεξίματα. Ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να τις αφήσει χώρους, να την κάνει να νοιώσει πως έχει την κατάσταση στα χέρια της.

Ο Κορμπεράν προφανώς για αυτό ετοιμάζεται να πάει σε τριάδα στον άξονα με παίκτες που τρέχουν και μαρκάρουν στέλνοντας στα άκρα τον Μπιέλ. Ο Ολυμπιακός που έχει να αντιπαρατάξει την εμπειρία του και την ποιότητα των παικτών του για να μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα. Και να αρχίσει το ταξίδι του για τον δικό του «γύρο του κόσμου σε 80 μέρες»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ