Άρης: Δεν του δίνουν πέναλτι ούτε στο 0-2 στις καθυστερήσεις

Άρης: Δεν του δίνουν πέναλτι ούτε στο 0-2 στις καθυστερήσεις

Ο Άρης πήρε σπουδαία νίκη ουσίας και ψυχολογίας στην Τρίπολη, όμως, δικαιούται να έχει και δικαιολογημένα παράπονα από διαιτητή και VAR.

Στο χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για τον Άρη από τη νίκη. Ήταν τόσο μεγάλη η πίεση από τα δυο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, που μόνο οι τρεις βαθμοί θα έδιναν την λύση. Όπως και έγινε, τελικά.

Ο Άρης επικράτησε με 2-0, σε ένα αποτέλεσμα ουσίας αλλά και ψυχολογίας, ενόψει της δύσκολης συνέχειας της αγωνιστικής περιόδου. Πριν πάμε, όμως, στην αγωνιστική ανάλυση του παιχνιδιού, δυο λόγια για την αντιμετώπιση που έχουν οι κιτρινόμαυροι από τη διαιτησία.

Διαβάστε επίσης: Ακατανόητα πράγματα…

Ευκαιρία είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι, μετά από νίκη, προκειμένου να μην υπάρχει η γνωστή «καραμέλα», ότι όποιος χάνει ψάχνει δικαιολογίες στη διαιτησία. Είναι απίστευτη η φάση στις καθυστερήσεις του αγώνα, με το σκορ στο (0-2) και το αποτέλεσμα να έχει κριθεί.

Ο Πάλμα μπαίνει από αριστερά στη μεγάλη περιοχή, προσπαθεί να γεμίσει τη μπάλα, η οποία χτυπάει στο χέρι του αμυντικού των γηπεδούχων και φυσικά αλλάζει πορεία. Ούτε, βέβαια, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, ούτε ο VAR, που είχε και την πολυτέλεια να δει τη φάση σε οθόνη, του υπέδειξε την παράταση.

Δεν θα άλλαζε τίποτα στο αποτέλεσμα, φυσικά, αν ο Άρης επικρατούσε με 3-0 αντί για 2-0 στην Τρίπολη. Απλά, σε κάνει να σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν εκείνη τη στιγμή η αναμέτρηση ήταν στο 0-0, ποιος θα έδινε «λογαριασμό» για τους χαμένους βαθμούς.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και ειδικά μέχρι το 70΄, όταν και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, σε μια πολύ αυστηρή απόφαση, ο Ματέο Γκαρσία. Επειδή πολλά έχει ακούσει στο παρελθόν, δεν μπορεί να μη σταθεί κανείς στο πόσο βελτιωμένος είναι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Κουέστα.

Στις δυο φάσεις που πέρασε τη μπάλα μέσα από την «βελόνα», – την πρώτη την «τελείωσε» ο Γκρέι και τη δεύτερη λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά- ο Μάνου Γκαρθία έδειξε την ποδοσφαιρική του ποιότητα. Είναι αυτές οι ενέργειες που χρειάζεται μια ομάδα, για να «ξεκλειδώσει» τις αντίπαλες άμυνας.

Μια που αναφερθήκαμε στον Γκρέι, η κίνηση που κάνει στο πρώτο γκολ του Άρη, όταν βλέπει ότι δεν μπορεί να εκτελέσει από εκεί που βρίσκεται και αλλάζει θέση για να πάρει την μπάλα από τον Μανσίνι, πριν εκτελέσει στην κίνηση, πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια.

Ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε στην Τρίπολη και εκτός από βαθμούς, «κέρδισε» και ηρεμία. Έχοντας μπροστά του ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά και ενώ ετοιμάζεται να μπει σε μια νέα εποχή, με τον Πάρντιου στο «τιμόνι» του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ