Η Τούμπα μπορεί να τον χρίσει φαβορί

Η Τούμπα μπορεί να τον χρίσει φαβορί

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού μετά την Τούμπα είναι ιδανικό για νέο αήττητο σερί. Κι αν κερδίσει και στη Θεσσαλονίκη, τότε γίνεται φαβορί.

Φτάσαμε δύο μέρες πριν από το ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα, εκεί όπου το βράδυ της Κυριακής θα αναμετρηθούν οι δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, έχοντας ως… παρακαταθήκη το πέντε στα πέντε πριν τη διακοπή και ο δεύτερος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, με τη δική του να «λέει» τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Και την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τον αντίπαλό του μάλλον να του προσθέτει περισσότερη πίεση απ’ αυτή που θα έχει ο Παναθηναϊκός στο ματς.

Σε ένα ντέρμπι που για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού μοιάζει όχι απλά με ένα κρας τεστ για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα και αν θα μπορέσει να αντέξει τη συνθήκη του πρωταθλητισμού. Αλλά με παιχνίδι που είναι ικανό να του δώσει μια ώθηση που θα τον πάει έως το επόμενο ντέρμπι. Αυτό της 11ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Τι ακολουθεί μετά την Κυριακή για τους πράσινους; Δύο ματς με Αστέρας Τρίπολης και Άρη στη Λεωφόρο και δύο στην επαρχία, με Λαμία και Βόλο. Σε κανένα απ’ αυτά δεν θα μπει στο γήπεδο ως αουτσάιντερ, το αντίθετο.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στη Σλοβενία – Ερωτικό σκάνδαλο με Βέρμπιτς

Τι σημαίνει αυτό; Πως τόσο η ομάδα, όσο και ο κόσμος, θα έχουν βάσιμες ελπίδες για ένα ακόμα σερί. Κι αν απομονώσουμε το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, τότε ναι είναι πιθανό ο Παναθηναϊκός μετά από δέκα παιχνίδια στο πρωτάθλημα να έχει από 27 έως 30 βαθμούς. (Θα είναι) εντυπωσιακό αν σκεφτούμε πόσους είχε πέρσι στο ίδιο σημείο.

Απ’ αυτή την άποψη, η απάντηση στην «είναι το ντέρμπι της Κυριακής ένα ντέρμπι πρωταθλήματος;» ερώτηση δεν θα μπορούσε παρά να είναι «ναι». Αν, με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός πάρει αυτό το ματς τότε απλώνεται πεδίον δόξης λαμπρόν μπροστά του.

Όχι για να το κατακτήσει, αλλά για να θεωρείται πια το πρώτο φαβορί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ