Ποιο είναι το μεγάλο κέρδος του Άρη

Ποιο είναι το μεγάλο κέρδος του Άρη

Οι κιτρινόμαυροι δεν ικανοποίησαν με την απόδοση τους, όμως, η νίκη επί του Ιωνικού τους δίνει την ευκαιρία να προετοιμαστούν απερίσπαστοι ενόψει του εκτός έδρας ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Ξεκινώντας από την ουσία του πράγματος, ο Άρης πέτυχε το αυτονόητο χθες, κερδίζοντας τον Ιωνικό. Ένα αυτονόητο, όμως, που το είχε ανάγκη, που το χρειαζόταν, καθώς σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα.

Η ομάδα του Πάρντιου, φυσικά, δεν ικανοποίησε με την απόδοση της στο χθεσινό παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Για την ακρίβεια, προβλημάτισε σε αρκετά σημεία του αγώνα. Κατάφερε, μάλιστα, να επικρατήσει, με αυτόν τον αγχωτικό τρόπο και ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ, κυρίως, χάρη στην ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών του.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Μπιέλ και ο Μπακαμπού συνάντησαν τον ΠΑΟΚ (vids)

Γίνεται αντιληπτό ότι ο προπονητής του Άρη, προσπαθώντας να μάθει καλύτερα την ομάδα του, αλλά και να πάρει το καλύτερο δυνατό από αυτήν, κάνει αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρο, επίσης, όμως, ότι αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο την έλλειψη ομοιογένειας, που ευθύνεται στο μεγαλύτερο βαθμό για την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Το ντεμπούτο του Ετέμπο κρίνεται θετικό, με βάση τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Ο Νιγηριανός μπορεί να μην εντυπωσίασε – δεν θα μπορούσε, άλλωστε, χωρίς αγωνιστικό ρυθμό-, έδειξε, όμως, ότι έχει τα στοιχεία εκείνα, που τόσο πολύ λείπουν από τη μεσαία γραμμή του Άρη. Έκανε κλεψίματα, έμπαινε με δύναμη στις διεκδικήσεις των φάσεων, έκανε μια καταπληκτική μακρινή πάσα στο γκολ του Καμάτσο, που ακυρώθηκε.

Η άσχημη εμφάνιση, πάντως, του Άρη στο πρώτο ημίχρονο -και μπορεί κανείς άφοβα, να το πει μετά από νίκη, χωρίς να κατηγορηθεί ότι ψάχνει δικαιολογίες- , δεν αποτελεί άλλοθι για την αντιμετώπιση που έχει από τη διαιτησία. Στο 25΄ η μπάλα χτύπησε καθαρά στο χέρι του Μύγα, όμως, ούτε ο διαιτητής Παπαπέτρου υπέδειξε το πέναλτι, ούτε από το VAR τον ενημέρωσαν, προκειμένου να διορθώσει το λάθος του.

Αγωνία υπάρχει στον Άρη για τον τραυματισμό του Μανσίνι, ενόψει και του εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι πρώτες εκτιμήσεις, πάντως, του ιατρικού τιμ αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, θα πρέπει, όμως, ο ποδοσφαιριστής να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο Άρης, εκτός από τα βαθμολογικά οφέλη της νίκης επί του Ιωνικού, «κέρδισε» και ηρεμία, προκειμένου να προετοιμαστεί απερίσπαστος για την αναμέτρηση στη Λεωφόρο. Για ένα παιχνίδι, όμως, στο οποίο χρειάζεται να δείξει τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο για να πάρει τη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ