Ολυμπιακός: Η μεγαλύτερη πρόκληση στην σύγχρονη ιστορία του!

Ολυμπιακός: Η μεγαλύτερη πρόκληση στην σύγχρονη ιστορία του!

Τα πράγματα για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν εξαρτώνται από τον ίδιο. Αν το κάνει όμως και αυτό…

Στην πιο δύσκολη θέση της σύγχρονης ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά από 15 αγωνιστικές. Όσο και ψάξεις δύσκολα θα βρεις παρόμοια κατάσταση για τους Πειραιώτες, πόσο δε μάλιστα στα χρόνια της παντοκρατορίας του Ολυμπιακού. Από το 1997 και το πρώτο πρωτάθλημα μετά τα «πέτρινα χρόνια» έως και το 2022 ο Ολυμπιακός έχει χάσει όλα και όλα τέσσερα πρωταθλήματα, το 2004 και το 2010 από τον ΠΑΟ, το 2018 από την ΑΕΚ και το 2019 από τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και σε αυτά τα τέσσερα πρωταθλήματα που του… ξέφυγε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το πήγε μέχρι το τέλος.

Τώρα μετά από 15 αγωνιστικές στο κλείσιμο του 2022 βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση που θα μπορούσε να είναι. 4ος στην βαθμολογία ισοβαθμώντας με τον ΠΑΟΚ, στο -6 από την ΑΕΚ και το -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Με 8 νίκες σε 15 αγώνες χωρίς να έχει νικήσει σε ντέρμπι.

Σε μια σεζόν που δεν έχει δείξει τα στοιχεία που τον έχουν αναδείξει τόσα χρόνια ως τον κυρίαρχο του παιχνιδιού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτω από όποιες καταστάσεις και αν επικρατούν σε αυτό. Με ή χωρίς… εξυγίανση.

Με το 2023 να έρχεται μαζί με τους αγώνες άμεσα, την Τρίτη παίζει στην Νίκαια με τον Ιωνικό, ο Ολυμπιακός καλείται να το κάνει και αυτό! Να σπάσει όλα τα ρεκόρ ξεπερνώντας και τους τρεις βασικούς του αντίπαλους γυρνώντας από το -10 (είχε βρεθεί θυμίζω και στο -12) και κατακτώντας και το φετινό πρωτάθλημα.

Μπορεί να συμβεί αυτό; Και βέβαια μπορεί αρκεί να είναι Ολυμπιακός κανονικός, αυτός που είδαμε για παράδειγμα στη Λεωφόρο ή στο πρόσφατο ματς με τον Αστέρα. Αρκεί να βρει σταθερότητα στην απόδοσή του. Αρκεί να σταματήσει να κάνει «δώρα» δεξιά και αριστερά. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι καθόλου εύκολο. Γιατί την ώρα που ο ίδιος παλεύει να βρει ξανά τον κανονικό του εαυτό, να γίνει ξανά η ομάδα που σάρωνε τα πάντα υπάρχουν ήδη σε καλύτερη μοίρα βαθμολογικά (ΠΑΟ και ΑΕΚ) αλλά και αγωνιστικά (ΑΕΚ) βασικοί αντίπαλοί του.

Με την ΑΕΚ αυτή την στιγμή να βγάζει μια δυναμική που δεν την έχει άλλη ομάδα. Με το πρωτάθλημα όμως να έχει ακόμη 21 αγωνιστικές, 10 εκ των οποίων τα πλέι οφ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν το πετύχει και αυτό ο Ολυμπιακός; Μπορεί να παίξω και εγώ του χρόνου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ