Έφτασε η ώρα της πιο κλειστής στροφής…

Έφτασε η ώρα της πιο κλειστής στροφής…

Όσο ο Χουάνγκ με τον Έμβιλα μπορούν να ξεθεωνονται στο τρέξιμο ο Μίτσελ θα βάζει στο γήπεδο τρία δεκάρια

Ο δεύτερος γύρος άρχισε για τον Ολυμπιακό με… ντελαπαρισμα. Η στροφή μάλλον ανοικτή ήταν, αλλά οι ερυθρόλευκοι οδηγούσαν απρόσεκτα και βγήκαν εκτός δρόμου. Έτσι, επέστρεψαν από τα Γιάννενα στραπατσαρισμενοι και με ένα σωρό αμφιβολίες για την δουλειά που έγινε στη mini προετοιμασία και τα αποτελέσματα της.

Η αλήθεια είναι ότι ο κοουτς Μίτσελ δεν… ανακάλυψε τον τροχό στην Ισπανία. Άθροισε όλα τα δυνατά χαρτιά του μεσοεπιθετικά και τα έβαλε όλα μαζί στο γήπεδο. Έτσι προέκυψε πολυκοσμία στον άξονα και πολλές κοντές πάσες σε μικρούς χώρους. Επειδή η ποιότητα των παικτών που τις επιχειρούν είναι μάλλον άνευ προηγουμένου σε ελληνική ομάδα, προκύπτουν όμορφες συνεργασίες και σπάνια σε εκτέλεση γκολ.

Διαβάστε επίσης: Τι λένε στην Ιταλία για Ρέαμπτσιουκ και Μπολόνια

Προκύπτει βέβαια και η ανάγκη ο Έμβιλα με τον Χουάνγκ να ξεθεωνονται στο τρέξιμο για να μπορούν οι υπόλοιποι από τη μέση και μπροστά να κάνουν τα δικά τους. Είναι νωρίς για να πει κανείς πόσο μακριά μπορεί να πάει η βαλίτσα με αυτή την τακτική. Ούτε στέκει να βγει το συμπέρασμα ότι ο Μίτσελ την επιλέγει νυν και αει. Άλλωστε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο ίδιος είναι που την άλλαξε.

Οι τέσσερεις κεντρικοί χαφ, τα τρια δεκαρια, έγιναν μόλις ένα (ο Μπιελ) και η ομάδα του έπαιξε με δύο καθαρούς εξτρέμ επιτυγχάνοντας αλλά τρία γκολ. Αυτό σημαίνει ότι ο Μίτσελ ναι μεν θεωρεί πως στην παρούσα φάση είναι καλό να έχει τρεις (με τον Χουάνγκ τέσσερις) χειριστές στην μπάλα της μπάλας στο γήπεδο αλλά σε καμία περίπτωση η επιλογή του δεν συνιστά θέσφατο και απαράβατη κατάσταση.

Αν ο Ολυμπιακός είχε περιθώριο για μία απώλεια στο δεύτερο γύρο τότε το περιθώριο αυτό το εξάντλησε στα Γιάννενα από δω και πέρα πολλές θα είναι οι στροφές αλλά καμία δεν θα είναι ανοιχτή όλες θα είναι κλειστές και ορισμένες τα παρουσιάζουν πρόσθετο βαθμό δυσκολίας από το παιχνίδι με τον ιωνικό οι ερυθρόλευκοι θα δίνουν ματς χωρίς αύριο αν πραγματικά θέλουν να ξαναμπούν με αξιώσεις στη διεκδίκηση του τίτλου τότε είτε με δεκάρια είτε με εξτρέμ οφείλουν να παίρνουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η ποιότητά τους μεσοεπιθετικά είναι τέτοια που τους επιτρέπει να αλλάζουν πρόσωπα και σχηματισμό παραμένοντας όμως στο ίδιο επίπεδο αγωνιστικής ισχύος. Είναι φανερό πως ο Μίτσελ δεν σκοπεύει να βγάλει λαγούς από το καπέλο. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει η ομάδα του κυνική και να παίρνει αποτελέσματα. Οπως έδειξαν και οι δυο απανωτές ισοπαλίες του Παναθηναϊκού απώλειες βαθμών θα υπάρξουν για όλους αλλά με μία διαφορά.

Ο Ολυμπιακός έχει προ πολλού ξεπεράσει τα οποία όρια είχε για απώλειες βαθμών από δω και πέρα κάθε απώλεια θα είναι καταδικαστική κι είναι ευτύχημα ότι σε όλες τις απότομες στροφές ετοιμάζεται να μπει με τον χάμες τον Φορτούνη τον Μπέη και τον κουάκ σε πλήρη φόρμα αυτό το τετράγωνο των αστέρων του επιτρέπει να μπαίνεις στις στροφές με πολύ μεγάλη ταχύτητα καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει τετράγωνο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ