Ολυμπιακός: Συνήθισε (ξανά) να νικάει…

Ολυμπιακός: Συνήθισε (ξανά) να νικάει…

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον Ολυμπιακό στη μετά-Μουντιάλ εποχή είναι η επιστροφή στην κανονικότητά του…

Μια ισοπαλία, πόσο δε μάλιστα μια ήττα είναι πάντα μεγάλο θέμα για τον Ολυμπιακό. Δεν έχει καμία σημασία πως συνέβη αυτό, και μόνο το γεγονός της απώλειας βαθμών αρκεί για να προβληματίσει.

Έτσι είναι το dna του συλλόγου. Έτσι ήταν, έτσι θα είναι για πάντα. Καλώς ή κακώς, πολλές φορές στην υπερβολή, πολλές φορές οδηγώντας τον σε λάθος συμπεράσματα. Όπως και να έχει για τον Ολυμπιακό η νίκη ήταν πάντα προαπαιτούμενο για την ηρεμία.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Εβαλε γκολάρα και η ΑΕΚ τον παραχώρησε!

Αυτό που έζησε ο Ολυμπιακός από το καλοκαίρι και το εφιαλτικό παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα στο Καραϊσκάκη έως και την διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ τον γύρισε δεκαετίες πίσω. Δεν υπήρχε προηγούμενο στην παντοκρατορία του Ολυμπιακού, από το 1997 έως και τώρα, όπου δεν μπορούσε να κάνει αυτό που είναι «καταδικασμένος» να κάνει. Τα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν αποκαρδιωτικά για τον Ολυμπιακό και το κυριότερο είναι πως κινδύνευε να συνηθίσει να μην νικά.

Μια κατάσταση που άλλαξε άρδην από την διακοπή και μετά. Στη μετά-Μουντιάλ εποχή το μεγαλύτερο κέρδος για τον Ολυμπιακό είναι η επιστροφή του στην κανονικότητα. Συνήθισε ξανά να νικάει.

Ακόμη και όταν δεν πιάνει πολύ καλή απόδοση, ακόμη και αν δεν εντυπωσιάζει βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Ακόμη και αν παίζει με την αναπληρωματική 11αδα στο τέλος βρίσκει τον τρόπο να νικήσει. Όπως έγινε με τον Άρη και στις δύο… version του Ολυμπιακού. Την Κυριακή για το πρωτάθλημα, την Τετάρτη για το Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός μετρά μόνο νίκες στη μετά – Μουντιάλ εποχή με εξαίρεση την… αυτοκτονία στα Γιάννενα (2-2) και το επίσης 2-2 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στο αδιάφορο ματς κυπέλλου. Στο Περιστέρι που ο πρωταθλητής επιστρέφει το βράδυ της Κυριακής για να συνεχίσει στην κανονικότητα του, σε ένα ακόμη τρίποντο που θα επιβεβαιώσει πως είναι ξανά εδώ στην θέση να διεκδικήσει πράγματα ως κανονικός Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ