Άρης: Ήταν ανταγωνιστικός και έχασε από τα λάθη, του διαιτητή και τα δικά του

Άρης: Ήταν ανταγωνιστικός και έχασε από τα λάθη, του διαιτητή και τα δικά του

Ο αποδεκατισμένος Άρης ήταν άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο και ηττήθηκε από την ΑΕΚ, εξαιτίας των αποφάσεων του Πορτογάλου Γκουντίνιο αλλά και την έλλειψη συγκέντρωσης κάποιων παικτών του σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Με σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις ποιοτικών παικτών του παρατάχτηκε ο Άρης στο χθεσινό (30/1) εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Όσοι, βέβαια, περίμεναν ότι θα είναι εύκολο «θύμα», καθώς ταξίδεψε με μισή ομάδα στην Αθήνα και με πολλούς μικρούς στην αποστολή, έπεσαν έξω.

Χρειάστηκαν τα λάθη από τον Πορτογάλο διαιτητή Γκουντίνιο, όλα εις βάρος του, προκειμένου να «λυγίσει». Το τελικό σκορ, το 3-0, αποτελεί «μαγική εικόνα» και ουδεμία σχέση έχει με την εικόνα του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του ενενηνταλέπτου.

Διαβάστε επίσης: Σέρζι Κανός: Από τη Μασία και τα «φυτώρια» της Λίβερπουλ, στα σαλόνια της Premier League και τον Ολυμπιακό (pics, vids)

Ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός, άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο με βάση τα δεδομένα και με συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο. Για την ακρίβεια, με το μοναδικό αγωνιστικό πλάνο που θα μπορούσε, υπό αυτές τις συνθήκες, να εφαρμόσει ένας προπονητής, προκειμένου η ομάδα του να έχει αξιοπρεπή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Πάρντιου. Σε γενικές γραμμές, μάλιστα, το σχέδιο εξυπηρετήθηκε στο γήπεδο και ο Άρης κατάφερε να «μπλοκάρει» τα δυνατά σημεία της ΑΕΚ. Στάθηκε, όμως, άτυχος στη φάση του πέναλτι του Οντουμπάζιο στον Αραούχο.

Ένα πέναλτι που δόθηκε με περισσή ευκολία από τον Πορτογάλο ρέφερι, σε αντίθεση με τη φάση στο 53ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων χτύπησε με το γόνατο τον Φαμπιάνο στο κεφάλι στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα και διαιτητής και VAR δεν υπέδειξαν το καθαρό πέναλτι.

Λίγα λεπτά αργότερα, νέο καθοριστικό λάθος σε βάρος του Άρη, καθώς ο Ετέμπο αποβάλλεται με δυο κίτρινες κάρτες, εκ των οποίων η πρώτη δεν υπάρχει. Τα λάθη, φυσικά, δεν τελείωσαν εδώ, ενώ ακόμα και με 10 ο Άρης συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός και έφτασε κοντά στο να ισοφαρίσει. Στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ, υπάρχει στο ξεκίνημα καθαρό φάουλ πάνω στον Νταμπό.

Εκτός από τα λάθη του ρέφερι, βέβαια, σε όλα τα γκολ του Άρη υπήρξε και έλλειψη συγκέντρωσης από τους παίκτες του. Επίσης, στη φάση του πέναλτι του Φαμπιάνο, είναι απίστευτη η ευκαιρία που χάνει ο Γκρέι να ισοφαρίσει. Σε αντίθεση με τον Τζαμαϊκανό, την καλύτερη του εμφάνιση την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έκανε ο Ιτούρμπε, που ήταν ο κορυφαίος του Άρη στο παιχνίδι.

ΥΓ. Ο Αραούχο απέδειξε ακόμα μια φορά ότι εκτός από πολύ καλός ποδοσφαιριστής, είναι πολύ μεγάλος και σαν άνθρωπος και κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ1. Ο Άρης βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού, καθώς ο ποδοσφαιριστής έχει εντοπιστεί και οι επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι προχωρημένες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ