Στην Κρήτη επιτέλους ήταν Άρης

Στην Κρήτη επιτέλους ήταν Άρης

Οι κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ την καλύτερη και πιο «γεμάτη», ίσως, εμφάνιση τους την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και έδιωξαν τις αμφιβολίες αναφορικά με συμμετοχή τους στα πλεί οφ.

Αυτό που αποδείχτηκε ξεκάθαρα στο παιχνίδι της Κρήτης με τον ΟΦΗ είναι ότι αντίπαλος του Άρη είναι μόνο ο… κακός εαυτός του. Οι κιτρινόμαυροι πέτυχε μια εμφατική νίκη απέναντι στον ΟΦΗ, με το τελικό 3-0 να τους αδικεί, με βάση την εικόνα του αγώνα. «Έπεσαν», βέβαια, πάνω και στον εκπληκτικό τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Μαντά, που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις.

Ο Άρης πραγματοποίησε στη χθεσινή (20/2) αναμέτρηση στο Ηράκλειο εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, αποκομίζοντας ξεκάθαρο προβάδισμα, το οποίο και διαχειρίστηκε εύκολα στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη.

Ένα αποτέλεσμα που διώχνει τα «σύννεφα» και τις αμφιβολίες, σε ότι αφορά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Κάτι που φυσικά δεν θα έπρεπε σε κανένα σημείο να είναι διαπραγματεύσιμο με το έμψυχο υλικό που διαθέτει, ας όψονται, όμως, τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και οι βαθμοί που του στέρησαν τα λάθη. Δικά του αλλά και των διαιτητών που σφύριζαν στα παιχνίδια του.

Ο Άρης του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα με τον ΟΦΗ, πραγματοποίησε την καλύτερη, ίσως, και την πιο «γεμάτη» εμφάνιση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Μια ομάδα που είχε αρχή και τέλος, που είχε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο (σωστό ή λάθος δεν μπορούσε να το ξέρει κανείς πριν τη έναρξη), αλλά είχε. Το υπηρέτησε, μάλιστα, άψογα στον αγωνιστικό χώρο.

Με την τριάδα των Ετέμπο, Νταρίντα και Ρουπ να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή, στο 4-3-3 του Άρη. Με τον τελευταίο να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία, όσο τον βαστούσαν οι δυνάμεις του, δείχνοντας ότι θα αποτελέσει ένα πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή της ομάδας του.

Δεν ήταν, μόνο το γκολ που πέτυχε και η περίτεχνη ενέργεια του που προηγήθηκε της ασίστ στον Νταρίντα. Είναι, κυρίως, ότι μαζί με τον Νταρίντα, έδωσαν στον Άρη αυτό που έλειπε από τα προηγούμενα παιχνίδια. Την ηρεμία στη μεσαία γραμμή. Σε ορισμένες φάσεις, μάλιστα, όπως στο δεύτερο γκολ, έδειξαν και πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο όταν κάνεις αυτό που πρέπει.

Δύσκολα θα βρει, κανείς, κάποιον υστερήσαντα παίκτη στον χθεσινό Άρη. Μια ομάδα που αυτή τη φορά δεν έμεινε στα λόγια, αλλά έδειξε στον αγωνιστικό χώρο ότι θέλει να βγάλει αντίδραση. Μια ομάδα με παίκτες, που αυτή τη φορά «γυάλιζε» το μάτι τους. Παράδειγμα τα τάκλινγκ που έκανε ο Ιτούρμπε στα τελευταία λεπτά, λίγο πριν το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε.

Πάνω από όλα, στο Ηράκλειο είδαμε μια ομάδα με ποδοσφαιριστές που το πίστευαν. Αυτό, είναι έργο του Τόλη Τερζή, που επίσης έχει το δικό του μερίδιο στην αλλαγή αυτή. Η νίκη αυτή δεν έλυσε, φυσικά, όλα τα προβλήματα του Άρη. Έδειξε, όμως, στον ίδιο, ποιος είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει, ενόψει της τελικής φάσης του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ