Ποιος θα άντεχε έναν Βενγκέρ;

Ποιος θα άντεχε έναν Βενγκέρ;

Η παραμυθένια ιστορία του Αλσατού που ήρθε αρκετές φορές στο Καραϊσκάκη αλλά «απέδρασε» από το Ρέντη!

Από το ’96 βρίσκεται στον πάγκο της Άρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ. Από το καλοκαίρι που ο Ολυμπιακός έβαλε στον πάγκο του τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς και άλλαξε την ιστορία. Και τη δική του και των αντιπάλων του.

Κι όμως νωρίτερα ήταν υποψήφιος για το Ρέντη ο Αλσατός, αλλά η συγκυρία δεν το επέτρεψε να συμβεί ποτέ. Από το… αεροδρόμιο το κατάλαβε ο Βενγκέρ ότι η μοίρα του δεν ήταν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όταν βρέθηκε στην Αθήνα για να μιλήσει με τον Ολυμπιακό η ματιά του έπεσε «κλεφτά» σε μία τηλεόραση που έδειχνε «επεισοδιακές» σκηνές.

«Από ποιο γήπεδο είναι αυτές οι εικόνες;» ρώτησε ο Αρσέν και οι άνθρωποι που τον συνόδευαν του αποκρίθηκαν «του Ολυμπιακού» και τότε μάλλον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποφυγή της συμφωνίας. Ο Βενγκέρ που είχε ήδη «άσχημες» εμπειρίες από τους ερυθρόλευκους, καθώς όταν ήταν στον πάγκο της Μονακό είχε γνωρίσει τον αποκλεισμό από το γκολ του Βαΐτση στο Λουί Ντε και τις αποκρούσεις του Μύρτσου στο Καραϊσκάκη πήγε τελικά στα Εμιράτα απ΄ όπου λίγο αργότερα τον πήρε η Άρσεναλ και η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους μας.

Πέρασαν …22 χρόνια για να έρθουν οι «τίτλοι τέλους» του Βενγκέρ με τους «κανονιέρηδες» σε μία ποδοσφαιρική ιστορία που πραγματικά έχει να διδάξει πολλά όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά ούτε που το βάζει ο λογισμός τους ότι μπορούν να συμβούν τέτοια πράγματα.

Να μείνει ένας προπονητής στην ίδια ομάδα για κάτι περισσότερο από δύο δεκαετίες; Πραγματικά εξωπραγματικό κι όταν μας προκύπτει είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να το ξεπερνάμε έτσι απλά. Εκτός από πρωτάθλημα και παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ η Άρσεναλ άλλαξε μέχρι και γήπεδο σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και φυσικά χρωστάει πολλά στον ασπρομάλλη Αρσέν, που ήρθε κι άλλες φορές στο Καραϊσκάκη, κατά σύμπτωση στο φινάλε των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τις περισσότερες από αυτές με αδιάφορη την Άρσεναλ για αυτό και τον βλέπαμε να γευματίζει στο V’ammos, λίγη ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων κάτι που δεν συνέβη στο τελευταίο του ραντεβού με τους ερυθρόλευκους, όταν η Άρσεναλ ήθελε νίκη για να προκριθεί και την πέτυχε με τον πιο απόλυτο τρόπο (3-0, με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του Ολυμπιακού).

Το να συζητάμε αν θα μας προκύψει περίπτωση σαν κι αυτή του Αρσέν Βενγκέρ στα ελληνικά γήπεδα προφανώς και μας φέρνει εκτός πραγματικότητας. Μία φορά έγινε αυτό με τον μακαρίτη τον Γκέραρντ και από τον πάγκο του ΟΦΗ, γιατί αυτοί των ισχυρών μένουν συνήθως άδειοι όταν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι. Μόνον που η Άρσεναλ προφανώς και βγαίνει κερδισμένη από τη μακροχρόνια συμβίωση με τον Βενγκέρ και φυσικά θα δυσκολευτεί πολύ να βρει το διάδοχό του, όπως έγινε και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη μετά Φέργκιουσον εποχή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ