Στην Τούμπα έχουν μια… συνήθεια να μην βλέπουν τα πέναλτι του Άρη – Γι’ αυτό έχασαν οι «κίτρινοι»

Στην Τούμπα έχουν μια… συνήθεια να μην βλέπουν τα πέναλτι του Άρη – Γι’ αυτό έχασαν οι «κίτρινοι»

Ο Αγκάγεφ, που σφύριξε αμέσως πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο χθεσινό (30/4) ντέρμπι, δεν είδε το επίσης, πεντακάθαρο τράβηγμα της φανέλας του Γκαρσία από τον Κουλιεράκη, ενώ οι κιτρινόμαυροι είχαν και έλλειψη «καθαρού» μυαλού σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Η πιο κομβική φάση του χθεσινού ντέρμπι στην Τούμπα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, ήταν αυτή στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γκαρσία, που βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Κοτάρσκι, ανατρέπεται από τον Κουλιεράκη, που δεν μπορεί να τον σταματήσει και τον τραβάει από τη φανέλα.

Ο διαιτητής Αγκάγεφ δεν βλέπει το πεντακάθαρο πέναλτι και δεν το υποδεικνύει, με το παιχνίδι να είναι στο 0-0. Ακόμα και από το VAR, που έχουν την πολυτέλεια των ριπλέι, είναι απορίας άξιον πως δεν είδαν την ενέργεια του παίκτη του ΠΑΟΚ και δεν ειδοποίησαν τον διαιτητή. Να πάει να δει ο ίδιος τη φάση, τουλάχιστον. Αν και δεν χρειαζόταν, ήταν ξεκάθαρη.

Ακόμα, επειδή ο Ματέο Γκαρσία ήταν σε προφανή θέση για γκολ στη συγκεκριμένη φάση, χωρίς να έχει άλλον παίκτη του ΠΑΟΚ μπροστά του ή δίπλα του, θα έπρεπε εκτός από πέναλτι, να δοθεί και κόκκινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ. Δεν ήταν απλά, λοιπόν, μια λάθος απόφαση, αλλά μια φάση που θα άλλαζε τις ισορροπίες του αγώνα. Λίγα λεπτά νωρίτερα, στο 25΄, χτύπησε στο κεφάλι τον βοηθό Ακίμ Εμιρέλι, ένα γυάλινο μπουκάλι!

Παρόλα αυτά, ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο με το γκολ του Καμαρά. Ξεκίνησε, όμως, αδικαιολόγητα το ίδιο νωθρά και το δεύτερο ημίχρονο και δέχτηκε μέσα σε λίγα λεπτά δυο γκολ. Το δεύτερο με πέναλτι, το οποίο είδε αυτή τη φορά ο διαιτητής Αγκάγεφ. Ήταν πέναλτι η συγκεκριμένη φάση, όπως ήταν και αυτό υπέρ του Άρη στο 30ο λεπτό. Η διαφορά, όμως, ήταν ότι ο Αγκάγεφ αυτή τη φορά το είδε.

Ισοφάρισε στη συνέχεια ο Άρης με την γκολάρα του Νταρίντα, όμως, παρά το ότι είχε υπέρ του τη ψυχολογία, δεν είχε το «καθαρό» μυαλό για να διαχειριστεί το παιχνίδι. Ακόμα, αποδείχτηκε, εκ των πραγμάτων, λάθος η έξοδος του Ετέμπο και η οπισθοχώρηση του Νταρίντα, καθώς θα ήταν προτιμότερο, ίσως, ο Ρουπ να πάρει τη θέση του Νταμπό. Αυτό, βέβαια, το αναφέρουμε, για να είμαστε δίκαιοι, αφού είδαμε την εξέλιξη του ματς.

Η τύχη γύρισε τελικά την πλάτη στον Άρη, που έχασε από ένα γκολ, στο οποίο η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Πίρσμαν και άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Κουέστα. Ο Άρης έχασε ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσε να κερδίσει, διατήρησε, όμως, τη διαφορά ασφαλείας των εφτά βαθμών από το Βόλο και θα «σφραγίσει» στο μεταξύ τους παιχνίδι την ευρωπαϊκή του έξοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ