Άρης: Οι αποδεσμεύσεις, ο σωστός δρόμος και το «πόκερ»

Άρης: Οι αποδεσμεύσεις, ο σωστός δρόμος και το «πόκερ»

Θα ήταν το ιδανικό ο Άρης να ξεκαθαρίσει, πρώτα, με όλους τους παίκτες που δεν φαίνονται να υπολογίζονται και στη συνέχεια να προχωρήσει στις κινήσεις ενίσχυσης, κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι εύκολο να γίνει και ελλοχεύει κινδύνους να χαθούν μεταγραφικοί στόχοι.

Η αλήθεια είναι ότι όσο συναρπαστική είναι για τους οπαδούς μιας ομάδας η συγκεκριμένη περίοδος, γιατί κακά τα ψέματα, οι μεταγραφές «πουλάνε», άλλο τόσο ενοχλητική γίνεται αυτή η αναμονή, μέχρι να ανακοινωθούν οι πρώτες κινήσεις.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι τιμές και τα προνόμια των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2023-24

Τα ονόματα, μάλιστα, που κυκλοφορούν, σε ότι αφορά τον Άρη είναι πολύ λιγότερα, σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, ουσιαστικά βγαίνουν με το σταγονόμετρο και κυρίως από δημοσιεύματα σε ΜΜΕ του εξωτερικού, τα οποία, όμως, συνήθως δεν ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα.

Από το να γραφτεί ή να ακουστεί, εξάλλου, ένα όνομα, μέχρι ο συγκεκριμένος παίκτης να έρθει στη Θεσσαλονίκη, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Αφήνοντας τα σενάρια και πηγαίνοντας στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο Άρης σε ότι αφορά την μεταγραφική του ενίσχυση, φτάνει, κανείς στο συμπέρασμα ότι αυτό που φαντάζει ιδανική περίπτωση, δεν είναι πάντα εφικτό. Σε ότι αφορά, τουλάχιστον, την απόλυτη εφαρμογή του.

Το ιδανικό, για παράδειγμα, για κάθε ομάδα, που «χτίζει» το ρόστερ της για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, προσπαθώντας να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της, θα ήταν να ξεκαθαρίσει πρώτα με τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο, αλλά δεν υπολογίζονται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και στη συνέχεια να προχωρήσει σε μεταγραφικές κινήσεις.

Αυτό, όμως, δεν είναι εύκολο να γίνει άμεσα, εκτός και αν διαθέτει τα χρήματα – αλλά και τη διάθεση- να αποζημιώσει έναν ποδοσφαιριστή για το σύνολο των χρημάτων που προβλέπει το συμβόλαιο του. Στην αντίθετη περίπτωση, χρειάζονται επαφές, άρα και χρόνος, προκειμένου μετά από κινήσεις τακτικής και ένα παιχνίδι «πόκερ» και από τις δυο πλευρές, να βρεθεί η χρυσή τομή. Συνήθως με το να πάρει ο παίκτης τα δεδουλευμένα του και ένα μέρος του υπόλοιπου συμβολαίου του.

Αν, όμως, η ομάδα περιμένει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με όλους τους παίκτες του νυν ρόστερ που δεν υπολογίζονται και στη συνέχεια να κινηθεί για την ενίσχυση της, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απώλειας μεταγραφικών της στόχων.

Γι΄ αυτό και ο Άρης, όπως όλες οι ομάδες, σχεδόν, θα προχωρήσει προχωρήσει κάνοντας παράλληλα με τις συζητήσεις για τις αποδεσμεύσεις και επαφές για απόκτηση παικτών. Είναι πιθανόν, μάλιστα, στα μέσα ή στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, να ανακοινώσει και τις πρώτες συμφωνίες του. Γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές με τους οποίους βρίσκεται κοντά, αλλά τηρείται σιγή ιχθύος, σε ότι αφορά τα ονόματα τους.

Το ζητούμενο για τον Άρη τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι να πλαισιώσει το ρόστερ του, όχι με παίκτες που είναι «ονόματα», αλλά με ποδοσφαιριστές που είναι κατάλληλοι και θα «κουμπώσουν» στα δύο συστήματα (4-3-3 και 4-2-3-1), με τα οποία φαίνεται ότι θα παρατάσσεται, ως επί το πλείστον και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ