Τα στεγανά, ο Ζουλ και το «μικροσκόπιο»

Τα στεγανά, ο Ζουλ και το «μικροσκόπιο»

Ο Άρης συνεχίζει να κινείται υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας στις μεταγραφικές του κινήσεις και το γεγονός ότι δεν έχει φέρει ακόμα στη Θεσσαλονίκη τον 25χρονο Καμερουνέζο χαφ της Γκόρνικ Ζάπριζε, δείχνει ότι εξετάζει όλες τις παραμέτρους, σε ότι αφορά την κομβική θέση «έξι», προκειμένου να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Η αλήθεια είναι ότι η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος για τον Άρη, είναι τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες. Ξεκινώντας, φυσικά, από τη μεγαλύτερη διαφορά, που έχει να κάνει με την παρουσία τεχνικού διευθυντή, του Ρόμπερτ Παλίκουτσα και καταλήγοντας στο ότι οι κιτρινόμαυροι κινούνται υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας στις μεταγραφές τους.

Σε αντίθεση με προηγούμενες σεζόν, στον Άρη δεν έχουμε, πλέον, παρέλαση ονομάτων, παρά το γεγονός ότι είναι ουκ ολίγες οι προτάσεις για παίκτες που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία της ΠΑΕ. Είναι δεδομένο ότι η ομάδα κινείται σε πιο επαγγελματικά πλαίσια και οι διαρροές έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Χρειάζεται να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο η μεταγραφή, προκειμένου να γίνει γνωστό ένα όνομα. Όσα ονόματα γράφτηκαν βιαστικά νωρίτερα, αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ότι, στην πλειοψηφία τους, δεν είχαν καμία βάση.

Διαβάστε επίσης: Aρντά Γκιουλέρ: Πόσο καλός είναι ο 18χρονος Τούρκος που «έκλεψε» από την Μπαρτσελόνα η Ρεάλ;

Ο Άρης θέλει μέσα στις επόμενες μέρες να έχει φέρει στη Θεσσαλονίκη έναν φορ (Λορέν Μορόν), έναν εξτρέμ (Κάρλσον) και έναν αμυντικό χαφ (Ζουλ). Κοινό χαρακτηριστικό των τριών προαναφερθέντων παικτών, είναι ότι οι επαφές είναι σε προχωρημένο επίπεδο, χωρίς, όμως, να υπάρχει οριστική συμφωνία.

Θα σταθούμε λίγο περισσότερο στην περίπτωση του Ζουλ, καθώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή ένα αμυντικογενές «εξάρι», αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα του Τζούρασεκ. Η περίπτωση του 25χρονου Καμερουνέζου χαφ της πολωνικής Γκόρνικ Ζάπριζε, είναι σίγουρα η πιο προσιτή σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να την έχουν ολοκληρώσει άμεσα. Ένας από τους λόγους που δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα, είναι πιθανότατα το ότι θέλουν να μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό την πιθανότητα λάθους. Αν και η αλήθεια, είναι, ότι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ζουλ, ταιριάζουν με αυτά που έχουν θέσει ως προϋπόθεση οι Παλίκουτσα και Τερζής.

Ένας ακόμα, λόγος, είναι ότι οι κιτρινόμαυροι μπορεί να έχουν εντοπίσει, την τελευταία στιγμή, κάποια καλύτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή και την εξετάζουν, θέλοντας να εξαντλήσουν τα περιθώρια.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου για τον Άρη και το πόσο θα βοηθήσουν οι παίκτες που έχουν αποκτηθεί μέχρι σήμερα αλλά και αυτοί που αναμένεται να προσθέσει στο ρόστερ του τις επόμενες μέρες. Αυτό που φαίνεται, όμως, είναι ότι οι κινήσεις ενίσχυσης γίνονται βάση σχεδίου. Αν θα πετύχει ή όχι θα το κρίνουν ο χρόνος και το «χορτάρι», υπάρχει, όμως και βάση αυτού κινούνται οι κιτρινόμαυροι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ