Ο Ματιέ αποδείχθηκε ο ορισμός της μεγάλης μεταγραφής

Ο Ματιέ αποδείχθηκε ο ορισμός της μεγάλης μεταγραφής

Ο Βαλμπουενά αποδείχθηκε λίρα εκατό για τους ερυθρόλευκους και τέτοιες μεταγραφές αποτελούν σημείο αναφοράς για την ομάδα του Πειραιά

Τίτλοι τέλους και επίσημα λοιπόν για τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον Ολυμπιακό, με τον Γάλλο μέσο ν’ αποχαιρετά με συγκινητικό τρόπο τους «ερυθρόλευκους» και την ομάδα του λιμανιού να ευχαριστεί τον διεθνή άσο για την τετραετή προσφορά του στον σύλλογο.

Και οι δύο πλευρές έδειξαν την εκτίμηση του ενός στον άλλο κι αυτό φάνηκε από το γράμμα αποχαιρετισμού του Βαλμπουενά αλλά και το «ευχαριστώ» του Ολυμπιακού στον παίκτη.

Διαβάστε επίσης: Στα παπούτσια του Βεζένκοφ: Οι τέσσερις επιλογές και οι ατάκες του Πάντερ και του ΜακΚόλουμ (vids)

Θα πρέπει μάλιστα εδώ να σταθεί κάποιος και στα μηνύματα των απλών φιλάθλων της ομάδας του Πειραιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

Λίγοι παίκτες έχουν αποθεωθεί σε αυτό τον βαθμό αποχαιρετώντας τον Ολυμπιακό κι αυτό φανερώνει ότι οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά εκτίμησαν πολλά πράγματα στον Γάλλο.

Όχι μόνο τις αναμφισβήτητες αγωνιστικές του ικανότητες αλλά και ότι πάντα έδινε το 100% σε κάθε παιχνίδι των πειραιωτών.

Ο Βαλμπουενά ήταν μαχητής σε κάθε παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού κι αυτό είναι κάτι που δεν το συναντάς σε τόσο μεγάλο βαθμό με ξένους παίκτες.

Ο Ματιέ ήταν όμως πάντα παρών για τους πειραιώτες και δεν χωρά αμφιβολία πως μιλάμε για μια από τις καλύτερες μεταγραφές του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό.

Κι εδώ θα πρέπει να εστιάσουμε σε ένα θέμα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν θελήσει λοιπόν κάποιος να δώσει τον ορισμό της μεγάλης μεταγραφής αν μη τι άλλο ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι η σωστή απάντηση.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Γάλλο στα 34 του και ο Βαλμπουενά αποδείχθηκε λίρα εκατό για την ομάδα του λιμανιού, καθώς βοήθησε πάρα πολύ τους πειραιώτες, ειδικά στα τρία πρώτα χρόνια.

Η παρουσία του ήταν καθοριστική και εδώ χρειάζεται να εστιάσουμε και στον παράγοντα ηλικία. Ναι, ο Βαλμπουενά δεν ήρθε στα ποδοσφαιρικά του… νιάτα στον Ολυμπιακό.

Αυτά τα… νιάτα τα πέρασε στην Μαρσέιγ (σε μια περίοδο που είχε σημαντικό ρόλο και στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας), τη Ντιναμό Μόσχας και τη Λιόν.

Ο Βαλμπουενά όμως αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι η προσφορά του παίκτη δεν εξαρτάται από την ηλικία του, αλλά την κάψα που έχει για να παίξει και τον επαγγελματισμό του.

Και ο Γάλλος είχε μεγάλη κάψα και επαγγελματισμό. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Πίστευε άραγε κάποιος όταν έπιανε λιμάνι ο διεθνής χαφ, ότι ο Βαλμπουενά θα έκανε μια κατοσταριά παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού; Μάλλον κανείς.

Κι όμως, ο Βαλμπουενά ήταν υπερπολύτιμος για τους πειραιώτες και μεταγραφές όπως η δική του θα είναι πάντα σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ