Μάγκες με τα κιτρινόμαυρα έτοιμοι για πλέι οφ

Μάγκες με τα κιτρινόμαυρα έτοιμοι για πλέι οφ

Εξαιρετικός τακτικά και βελτιωμένος ο Άρης, έκανε βήμα πρόκρισης στο Κλεάνθης Βικελίδης και έπεισε ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση, να αποκλείσει τη Ντιναμό Κιέβου και να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa Conference League.

Σημαντικότερη, ακόμα και από την τεράστια νίκη του Άρη με 1-0 επί της Ντιναμό Κιέβου στο Κλεάνθης Βικελιδης, ήταν η βελτίωση που έδειξε στον αγωνιστικό χώρο. Ένας Άρης που άγγιξε το τέλειο σε ότι αφορά το τακτικό κομμάτι, νίκησε κατά κράτος τη σπουδαία αντίπαλο του και γέμισε με ελπίδες τους οπαδούς του. Οι οποίοι είχαν γεμίσει το γήπεδο, δημιουργώντας μια εκπληκτική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Σε αντίθεση με την προβληματική εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος των δυο αγώνων με την Αραράτ, η χθεσινή (10/8) εμφάνιση του Άρη σκόρπισε χαμόγελα και μάλιστα, απόλυτα δικαιολογημένα.

Αδικείται, μάλιστα, από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, με κορυφαία ευκαιρία αυτή του Μενέντες στις καθυστερήσεις. Κάτι που παραδέχτηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα και ο προπονητής της ουκρανικής ομάδας, Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Οι αλλαγές που επέλεξε να κάνει ο Τερζής, του «βγήκαν» και ο Άρης παρουσίασε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Μοντόγια έδειξε με το «καλημέρα» ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, χάρη στην εμπειρία του.

Ακόμα, στην επιστροφή του στο βασικό σχήμα ο Ζουλ ήταν ο κορυφαίος, ίσως, παίκτης της ομάδας του, ενώ μαζί με τους Τζούρασεκ και Νταρίντα συνέθεσε μια εξαιρετική τριάδα στα χαφ. Με τον Μορόν να δείχνει, επίσης, ότι διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας χρήσιμος φορ.

Με την είσοδο του Ματαρίτα αντί του Πάλμα στο 76΄, ο προπονητής του Άρη θέλησε να δώσει βοήθειες στον Φεράρι, ενώ ο Γιαρμολένκο αναγκάστηκε λόγω της πίεσης να «μετατοπιστεί» στον άξονα. Στην καλύτερη στιγμή του σούπερ σταρ της ουκρανικής ομάδας, στο 89ο λεπτό, ο Κουέστα δήλωσε «παρών» και τον σταμάτησε κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Ο Άρης πήρε πανάξια μια τεράστια νίκη και έκανε την πρώτη υπέρβαση, απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. Έπεισε με την εικόνα της, μάλιστα, η ομάδα του Τερζή ότι μπορεί να ολοκληρώσει, αυτό που ξεκίνησε, στη δεύτερη αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες, που θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι και να «σφραγίσει» την παρουσία της στα πλέι οφ του Europa Conference League.

Τίποτα, φυσικά, δεν έχει τελειώσει και ο Άρης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο δεύτερο παιχνίδι. Αν, όμως, οι παίκτες του δείξουν την ίδια προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο, με τη χθεσινή αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης, τότε δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

ΥΓ. Η πιο δυνατή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε μετά το γκολ του Πάλμα, όταν και ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα σήκωσε μια φανέλα με το νούμερο 29, στην οποία αναγραφόταν το όνομα του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ