Άριστα «διαβασμένος» κόντρα σε ΠΑΟΚ και απουσίες ο Άρης

Άριστα «διαβασμένος» κόντρα σε ΠΑΟΚ και απουσίες ο Άρης

Εξαιρετική η τακτική προσέγγιση των κιτρινόμαυρων στο ντέρμπι, με βάση τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν από τα σημαντικά προβλήματα στα χαφ.

Ο Άρης πήρε έναν βαθμό ουσίας και ψυχολογίας στην Τούμπα, στο χθεσινό (17/9) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, με την τακτική προσέγγιση να αγγίζει το τέλειο, με βάση τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα.

Τα σημαντικά προβλήματα, δηλαδή, στα χαφ, εκεί που στο γνωστό του Ζουλ, ήρθαν να προστεθούν οι απουσίες – καθώς κάθισαν στον πάγκο αλλά δεν κατάφεραν να αγωνιστούν – του πιο επιδραστικού μέσου του, του Νταρίντα, αλλά και του Τζούρασεκ.

Διαβάστε επίσης: Μασούρας: «Η ομάδα έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της – Θα είχαμε μεγαλύτερο θράσος, αν…»

Μια που αναφερόμαστε στους μέσους, ο Βερστράτε έδειξε από το πρώτο του ματς, μπαίνοντας στα «βαθιά» με το καλημέρα, ότι θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική κίνηση, ανεβάζοντας επίπεδο την μεσαία γραμμή του Άρη.

Ο Βέλγος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, τόσο ανασταλτικά, όσο και κρατώντας την μπάλα, παραδίδοντας μαθήματα, για το πως πρέπει να αγωνίζεται, ειδικά όσο είχε δυνάμεις, ένας αμυντικός χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Η απουσία εναλλακτικών λύσεων στα χαφ, οδήγησε τον Μάντζιο στην απόφαση να χρησιμοποιήσει εκεί τον Βέλεθ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ισπανό να στέκεται αξιοπρεπέστατα. Ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη έκανε και ο Σουλεϊμάνοφ, που χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, έδειξε, όμως, σε κάποιες ενέργειες, ότι έχει ποιότητα σαν ποδοσφαιριστής.

Ο Άρης πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Άφησε τον ΠΑΟΚ να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς, όμως, να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κουέστα.

Οι κιτρινόμαυροι «μπλόκαραν» την επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων και κατάφεραν να πάρουν σχετικά, άνετα, έναν βαθμό. Αν, μάλιστα, υπήρχε πιο «καθαρό» μυαλό στην τελική πάσα σε κάποιες περιπτώσεις, τότε θα μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Κοτάρσκι και σε άλλες περιπτώσεις, εκτός από αυτές των Ντουκουρέ και Κάρλσον.

Ξεκάθαρη η φάση με τον Ντεσπότοφ, πολύ σωστή η απόφαση, καθώς δεν υπήρχε γκολ, με τον Μπράντον να είναι ξεκάθαρα εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Στο 66΄ θα μπορούσε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βιεϊρίνια, για φάουλ πάνω στον Μοντόγια.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Άρης κατάφερε να κρατήσει την μπάλα, με τους έμπειρους παίκτες του, όπως ο Μοντόγια και ο Χριστοδουλόπουλος, να «παγώνουν» τον ρυθμό σε αρκετές περιπτώσεις.

Την δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τον Άρη, είναι να μαζεύει βαθμούς, κερδίζοντας, παράλληλα, χρόνο και ηρεμία. Η δουλειά, άλλωστε, του Μάντζιου δεν μπορεί να μεταμορφώσει άμεσα την ομάδα, ενώ και οι νεοαποκτηθέντες παίκτες θα γίνονται καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Με αυτά τα δεδομένα ο βαθμός στο ντέρμπι, ήταν ουσίας και ψυχολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ