Το απίστευτο με τον Ελ Κααμπί, οι… 2,5 προπονήσεις, οι χαμένες βαλίτσες, το γκολ στην ΑΕΚ και ο… Ιντέγιε!

Το απίστευτο με τον Ελ Κααμπί, οι… 2,5 προπονήσεις, οι χαμένες βαλίτσες, το γκολ στην ΑΕΚ και ο… Ιντέγιε!

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήρθε χωρίς προετοιμασία στον Ολυμπιακό. Έπαιξε με... 2,5 προπονήσεις. Καθιερώθηκε. Πέρασε απίστευτη αγωνία με το Μαρόκο. Έχασε τις βαλίτσες, αλλά γύρισε, ζήτησε να παίξει με την ΑΕΚ, σκόραρε και ήδη άρχισαν συγκρίσεις.

Περίπτωση αντίστοιχη με εκείνη του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, δύσκολα θα συναντήσει κάποιος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Μαροκινός επιθετικός αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό στις 6 Αυγούστου. Στις 10/08, έχοντας μόνο… 2,5 προπονήσεις στα πόδια του, χρησιμοποιήθηκε για 15 λεπτά στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού στον Γ’ προκριματικό του Europa League με αντίπαλο την Γκενκ. Μία εβδομάδα μετά, ξεκίνησε βασικός στο Βέλγιο και αγωνίστηκε συνολικά 67 λεπτά. Μέχρι στιγμής, έχει αγωνιστεί σε συνολικά 8 αναμετρήσεις των Πειραιωτών (483 λεπτά, 61 λεπτά Μ.Ο.). Ενώ έχει και ένα 90λεπτο με την Εθνική Μαρόκου κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο (12/09).

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι φυσιολογικά και να μην προκαλούν καμία έκπληξη. Εάν επρόκειτο για μια… νορμάλ κατάσταση. Διότι αυτό που έχει συμβεί με τον Ελ Κααμπί, είναι πρωτοφανές: Έχει παίξει όλα αυτά τα παιχνίδια, χωρίς να κάνει ούτε μία ημέρα προετοιμασίας με ομάδα! Καμία. Μηδέν. Ενώ το τελευταίο επίσημη ή ανεπίσημο παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε, το είχε κάνει στις 8 Μαΐου ως παίκτης της Αλ Σαντ! Κάτι που δείχνει πολλά (διαφορετικά) πράγματα για τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Για τον χαρακτήρα του, τον επαγγελματισμό του, την αφοσίωσή του, τις δυνατότητές του!

Διαβάστε επίσης: Οι δεκατέσσερις νύχτες του ΠΑΟΚ και το σταυροδρόμι του Λουτσέσκου

Ο Ελ Κααμπί από την πρώτη στιγμή είπε «ναι» στο ερώτημα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, εάν μπορεί να βοηθήσει κόντρα στην Γκενκ, εκείνη την Πέμπτη της 10ης Αυγούστου. Μπήκε στο γήπεδο, έτρεξε, πάλεψε και προκάλεσε ακόμη και τη δημόσια επευφημία του προπονητή του, ο οποίος έως τώρα δεν έχει μιλήσει για άλλον παίκτη με τέτοια θερμά λόγια. Κυρίως επειδή έβαλε πάνω από όλα το καλό της ομάδας, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Χωρίς ενδοιασμούς.

Είναι προφανές και το κατάλαβαν όλοι μόλις έφτασε στην Ελλάδα. Ο Ελ Κααμπί έκανε αυτό που οφείλει να κάνει κάθε επαγγελματίας αθλητής, είτε έχει ομάδα είτε ψάχνει: Ήταν έτοιμος. Προπονημένος καλά. Με πρόγραμμα. Με προσοχή στη διατροφή του, στα κιλά του, σε όλα. Και το πόσο ανθεκτικός, αλλά και καλός αθλητής είναι, επιβεβαιώθηκε μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Αλλά και στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η απουσία του Μαροκινού. Ο 30χρονος επιθετικός επέστρεψε τελευταίος στην Ελλάδα. Τα ξημερώματα της Πέμπτης. Πήγε μόνος του στο Ρέντη. Έκανε ατομικό πρόγραμμα αποφόρτισης. Και ο προπονητής τον περίμενε την Παρασκευή, ώστε να διαπιστώσει σε τι κατάσταση είχε επιστρέψει από την Εθνική Μαρόκου, αλλά και την ψυχολογική του κατάσταση, μετά το τεράστιο σοκ από την τραγωδία με τον σεισμό που έστειλε στον θάνατο χιλιάδες συμπατριώτες του και προκάλεσε αγωνία στον ίδιο για την οικογένειά του. Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, μένει στην περιοχή που «χτύπησε» ο εγκέλαδος!

Ο Μαροκινός, λοιπόν, όχι μόνο γύρισε καλά. Αλλά την Παρασκευή μίλησε με τον προπονητή, τον διαβεβαίωσε ότι είναι απολύτως καλά και έτοιμος. Προπονήθηκε κανονικά με τους συμπαίκτες του, έδειξε ότι πράγματι είναι καλά και ο Μαρτίνεθ τον έριξε στη μάχη της Νέας Φιλαδέλφειας χωρίς δεύτερη σκέψη. Εξάλλου θεωρεί απαραίτητη την ενέργεια, τα τρεξίματα και την πίεση που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο ο βασικός σέντερ φορ των Πειραιωτών.

Με τον Ελ Κααμπί να σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης και να επιβεβαιώνει πως αυτή τη στιγμή είναι ο αδιαμφισβήτητος βασικός σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Χωρίς να έχει την ποιότητα του Γιόβετιτς ή το εκτελεστικό χάρισμα του Ελ Αραμπί. Αλλά όντας ο παίκτης-κλειδί στον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Και φυσικά με σημαντικά γκολ. Καθώς ήδη έχει φτάσει τα 4. Και θα μπορούσε να έχει κι άλλα, εάν ήταν πιο εύστοχος σε κάποιες περιπτώσεις. Ωστόσο, εκείνο που ήδη συζητιέται από τους παλαιότερους στο Ρέντη, είναι ότι ο Ολυμπιακός βρήκε έναν ποδοσφαιριστή που θυμίζει εντυπωσιακά τον Μπράουν Ιντέγιε. Και στην πίεση που βγάζει στην αντίπαλη άμυνα. Και στην ανιδιοτέλεια με την οποία αγωνίζεται, αλλά και στον τρόπο που κινείται στο γήπεδο και εκτελεί.

Αντί επιλόγου, μια άγνωστη ιστορία. Για να γίνει αντιληπτό πόσα πέρασε ο Ελ Κααμπί στο διάστημα της παρουσίας του στην Εθνική Μαρόκου, μια ακόμη ατυχία… Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μετά το παιχνίδι με την Μπουρκίνα Φάσο, πήρε μαζί του πολλά πράγματα που δεν είχε προλάβει να φέρει στην Ελλάδα, καθώς η μεταγραφή του, αλλά και η ένταξή του στους Πειραιώτες έγινε με συνθήκες fast track. Και δεν είχε προλάβει να εγκατασταθεί πλήρως και να φέρει όλα του τα πράγματα. Οι βαλίτσες του, ωστόσο, δεν έφτασαν στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Πέμπτης. Με αποτέλεσμα ο ίδιος να ταλαιπωρηθεί κι άλλο, περιμένοντας ώρες, έως ότου δει τι είχε συμβεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ