Πως ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ελλάδα (vid)

Πως ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ελλάδα (vid)

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μετά και την ισοπαλία (1-1) κόντρα στην ΑΕΚ στην «Opap Arena», διατηρεί τον Ολυμπιακό αήττητο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί φέτος το καλοκαίρι να άλλαξε το μισό του ρόστερ γεγονός που χρίζει αναγκαία μία περίοδο προσαρμογής ώστε να αποκτήσει ομοιογένεια η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο για καλή του τύχη, ο άνθρωπος που κρατά τα κλειδιά του συλλόγου (Κορδόν) φρόντισε να εισηγηθεί την πρόσληψη ενός ικανότατου (σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του) τεχνικού. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος πέρα από την εκπλήρωση του στόχου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πέρασε με επιτυχία και το πρώτο «crash-test».

Το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας κόντρα στην ΑΕΚ, μπορεί να ήταν το πρώτο ματς «υψηλής» σημασίας για τον Ισπανό τεχνικό, ωστόσο όπως φάνηκε ο Μαρτίνεθ έχει φροντίσει να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στο νέο του περιβάλλον. Αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς, φαίνεται μέσα από την εικόνα του Ολυμπιακού στους αγωνιστικούς χώρους όπου έχει αγωνιστεί. Φάνηκε, απέναντι στην περσυνή ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα. Κυρίως όμως, αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού σε αυτό το πρώτο «κομμάτι» της σεζόν, καθώς σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ), οι «ερυθρόλευκοι» είναι οι μόνοι που δεν έχουν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ηττημένοι, στα πλαίσια όλων των διοργανώσεων.

Διαβάστε επίσης: Η εξήγηση για τις αλλαγές Ποντένσε – Μασούρα αλλά και για την ανακοίνωση του Μπιανκόν…

Ένα μήνα και οκτώ-εννιά μέρες αργότερα από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού για την σεζόν 2023/24, οι Πειραιώτες έχουν παίξει 8 επίσημα ματς, έχοντας 6 νίκες και 2 ισοπαλίες. Την ίδια στιγμή, η «Ένωση» στα πρώτα 7 παιχνίδια της στην σεζόν έχει υποστεί δύο ήττες με 1-0 και 1-2, από την πρωταθλήτρια Βελγίου Αντβέρπ, ενώ έχει παραβιαστεί η εστία της σε κάθε ματς. Το «τριφύλλι» έχει παίξει 9 αγώνες και όπως και η ΑΕΚ έχει ηττηθεί δύο φορές από τον ίδιο αντίπαλο. Αρχικά, η Μπράγκα τον νίκησε με 2-1 στην Πορτογαλία για να ακολουθήσει η νίκη με 0-1 στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ. Τέλος, ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι η ομάδα που έχει δώσει τους περισσότερους αγώνες (10) κι ενώ έτρεχε ένα αήττητο σερί οκτώ αναμετρήσεων, το «Γεντί Κουλέ» αποδείχθηκε δύσκολη έδρα για εκείνον καθώς ηττήθηκε από τον ΟΦΗ με 1-0.

Πως οι Ερυθρόλευκοι είναι αήττητοι σε Ελλάδα και Ευρώπη έπειτα από οκτώ ματς

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα χωρίς ήττα για μία σειρά από παράγοντες. Αρχικά, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι η ομάδα όπου έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ (19) σε όλες τις διοργανώσεις σε σύγκριση με τους αντιπάλους του. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο τελικών ανά παιχνίδι στο πρωτάθλημα (21.3), έχοντας παράλληλα δημιουργήσει ήδη 9 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Όσον αφορά τα αμυντικά τους καθήκοντα, οι Πειραιώτες είναι η ομάδα με τις περισσότερες ανακτήσεις κατοχής στο πρωτάθλημα (32), έχοντας μέσο όρο 12.3 ανακτήσεις της μπάλας ανά παιχνίδι. Μετά από 4 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, η άμυνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει δεχτεί επίσης μονάχα 2 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, με τον Ολυμπιακό να έχει δεχτεί μόλις 1 τέρμα από την ΑΕΚ.

Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα αλλά θα πρέπει να εστιάσουμε και σε κάτι ακόμη. Το τιμόνι του Ολυμπιακού το κρατά ένας ικανός -όπως φαίνεται- προπονητής που του αρέσει να δουλεύει αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στις τάξεις του η ομάδα του Πειραιά διαθέτει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν υψηλές δυνατότητες και ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι που έχουν φέρει αυτά τα πρώτα αποτελέσματα για την ομάδα του Πειραιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ