Άρης: Η προσήλωση στο πλάνο και το διπλό στην «Opap Arena»

Άρης: Η προσήλωση στο πλάνο και το διπλό στην «Opap Arena»

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, θα προσπαθήσει ακολουθώντας, σε γενικές γραμμές την ίδια τακτική, να πάρει τους τρεις βαθμούς στο εκτός έδρας παιχνίδι (4/12) με την ΑΕΚ.

Ο Άρης άφησε πίσω τη δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, με 2-0 επί του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κρατώντας, όμως τα θετικά στοιχεία. Ο Άκης Μάντζιος είχε «διαβάσει» πολύ καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι και κέρδισε στον τομέα της τακτικής τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τον Άρη τον περιμένει ένα ακόμα ντέρμπι, με σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, καθώς θα γίνει εκτός έδρας και δεν θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του. Στον αντίποδα, όμως, έχει ψυχολογία η ομάδα του Άκη Μάντζιου, ενώ είναι σαφώς καλύτερο και το κλίμα στα αποδυτήρια, μετά τα δυο σερί τρίποντα, με Βόλο και Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί περιμένουν τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (αν προκριθούν) στα πλεϊ οφ

Η ΑΕΚ προέρχεται από ευρωπαϊκό παιχνίδι, καθώς ηττήθηκε (0-1) από τη Μπράιτον, αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν καθησυχάζει τον Άρη, καθώς η ομάδα του Αλμέιδα έχει «βάθος» στο ρόστερ, για να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, αν παρατηρηθούν φαινόμενα κόπωσης.

Στον Άρη, εξάλλου, προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν μια ΑΕΚ που θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ενώ αυτό που ενδιαφέρει τον Άκη Μάντζιο και τους συνεργάτες του, είναι πρώτιστα το πως θα παρουσιαστεί η δική τους ομάδα.

Ο Άρης θα προσπαθήσει να «πάει» το παιχνίδι της Δευτέρας (4/12) εκεί που τον βολεύει και να το φέρει στα δικά του μέτρα. Ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει πίεση, ειδικά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Για να τα καταφέρει, χρειάζεται απόλυτη προσήλωση από τους παίκτες που θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, με ότι έγινε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλαπλάσιο μπάτζετ, σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας, ο Άρης θα πρέπει να παίξει έξυπνα για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, την τρίτη, συνεχόμενη νίκη του, δηλαδή. Στόχος του Άρη θα είναι, πιθανότατα, να περιορίσει την ΑΕΚ σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, κλείνοντας τους διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή του Κουέστα, ενώ θα επιχειρήσει να τη «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Θα χρειαστεί γρήγορη μεταφορά της μπάλας, ορθόδοξη ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και «καθαρό» μυαλό στην τελική πάσα για να το καταφέρει. Κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Άρης, εκτός από τα δυο γκολ που σημείωσε, «σπατάλησε» και αρκετές ευκαιρίες. Δύσκολα θα έχει τον ίδιο αριθμό και στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ, γι΄ αυτό και θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικός.

ΥΓ. Σημαντική απουσία για τον Άρη αυτή του τιμωρημένου Βερστράτε, αν ο Τζούρασεκ, όμως, πραγματοποιήσει εμφάνιση ανάλογη με αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό, τότε μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια στα χαφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ