Ο άλλος Ντιέγκο Μαρτίνες και τα «ελληνικά» της Μπόκα

Ο άλλος Ντιέγκο Μαρτίνες και τα «ελληνικά» της Μπόκα

Ο νέος προπονητής της Μπόκα Τζούνιορς, μιλά άπταιστα ελληνικά, έχει την Κατερίνη για δεύτερο σπίτι του και τα ξημερώματα έκανε την πρώτη του νίκη

Εκείνος Ντιέγκο Μαρτίνες: Με «ς» όπως το προφέρουν οι Αργεντινοί. Ο άλλος Ντιέγκο Μαρτίνεθ: με «θ» όπως ταιριάζει σε κάποιον που έλκει την καταγωγή του από τη μεγαλύτερη πόλη της Γαλικίας, το λιμάνι του Βίγκο. Και οι δύο στην «λατινική» γραφή Diego Martinez. Και οι δύο της γενιάς Gen-X. Και οι δύο προπονητές που με έναν τρόπο μοιράστηκαν την ίδια ιστορία τον περασμένο Ιούνη. Διότι ο μύθος λέει πως ο Ολυμπιακός κουβέντιασε μαζί τους την προοπτική του πάγκου του. Με τον πρώτο πριν τον Αντόνιο Κορδόν. Με τον δεύτερο για τον Αντόνιο Κορδόν που τελικά έκανε και την τελική επιλογή.

Και αν για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, όπως και η παραμονή του για 22 ματς στην Ελλάδα –απολύθηκε στις 5 Δεκεμβρίου-; Για τον Ντιέγκο Μαρτίνς η αλήθεια είναι πως πέρασε καιρός ως «ότου» τελικά να δώσει το στίγμα του. Τότε άφηνε την Τίγκρε –έπειτα από 111 ματς- για 23 ματς στην Ουρακάν, από την οποία παραιτήθηκε με… λόγο και αιτία: Ξημερώματα έκανε τη πρώτη νίκη του, για τη Μπόκα Τζούνιορς στα παλιά του λημέρια (2-0 την Τίγκρε). Κοτζάμ Ρομάν Ρικέλμε τον επέλεξε ως τον άνθρωπο που θα οδηγήσει τους Xeneizes στην επόμενη μέρα τους. Τον ίδιο που ανέδειξαν ως πρόεδρο 43.767 μέλη του club τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης: Το μέλλον του Θρύλου είναι εδώ: Η Κ19 του Ολυμπιακού απέναντι στην Ιντερ για το Υouth League (vids, pics)

Είναι αυτό το καλοκαιρινό φλερτ η μοναδική σχέση του Ντιέγκο Μαρτίνες με την Ελλάδα και αναπόφευκτα ο μοναδικός λόγος για να τον έχει κατά νου; Επ ουδενί. Ο 45χρονος είναι με έναν τρόπο… δικός μας άνθρωπος. Μιλά άπταιστα ελληνικά. Νιώθει μισός Έλληνας. Συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας στο Μπουένος Άιρες. Και προφανώς πίσω από όλα αυτά υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία. Εκείνη που σαν ποδοσφαιριστή τον έφερε στα μέρη μας, το καλοκαίρι του 2007. Έπαιξε τρία χρόνια για τον Πιερικό, φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο. Έπαιξε λίγο και στη Ρόδο για τον Διαγόρα ως ότου να επιστρέψει στην πατρίδα του και να κλείσει την καριέρα του με τη φανέλα της Εστουδιάντες.

Στην Κατερίνη ακόμη και σήμερα τον λογαριάζουν για ντόπιο. Εκεί γεννήθηκε άλλωστε και ο (δεύτερος) γιός του. Εκεί υπάρχουν φίλοι του με τους οποίους διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις. «Η Ελλάδα είναι πάντα στο μυαλό μου. Το δεύτερο σπίτι μου. Μου λείπει η θάλασσα, το ελληνικό καλοκαίρι, ο χειμώνας. Ακόμη και το ελληνικό Πάσχα αν και καθολικός» επαναλαμβάνει στις κατά καιρούς συνεντεύξεις του τις οποίες παραχωρεί στα ελληνικά!

Ο Ντιέγκο Μαρτίνες υπέγραψε με τη Μπόκα ως το τέλος του 2025. Συναντήθηκε μαζί της σε μια παράξενη στιγμή. Είναι ο τρίτος προπονητής τον τελευταίο χρόνο (Ούγκο Ιμπάρα, Χόρχε Αλμιρόν). Έχει να διαχειριστεί ένα γερασμένο ρόστερ (Έντισον Καβάνι 37, Σέρχι Ρομέρο 37, Μάρκος Ρόχο 34, Ντάριο Μπενετέτο 34 κλπ), την πώληση του Βαλεντίν Μπάρκο στη Μπράιτον (10 εκατ ευρώ) αλλά και το αντίο του Φακούντο Ρονγκάλια (αποσύρθηκε) και του Ντιέγκο Γκονζάλες. Τα προβλήματα του «Μπομπονέρα» που ανάγκασαν το κλαμπ να μετακομίσει για ένα διάστημα να μετακομίσει στην έδρα της Σαν Λορέντσο. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, διαχωρίζεις τα προβλήματα από την ευκαιρία. Πριν από δύο χρόνια ήταν προπονητής στη δεύτερη κατηγορία. To 2015 προπονητής των πιτσιρικάδων της Μπόκα. Σήμερα στο τιμόνι μιας ομάδα που το brand της είναι ένα από τα διασημότερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ