Ποιος θα αλλάξει πιο πολύ;

Ποιος θα αλλάξει πιο πολύ;

Τα δεδομένα για τους G-4 στην εκκίνηση της μεταγραφικής περιόδου!

Από τη στιγμή που βρισκόμαστε στην εκκίνηση της μεταγραφικής περιόδου προφανώς και δεν είμαστε σε θέση να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα ρόστερ των παραδοσιακών μονομάχων του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Παρά ταύτα, έχουμε κάποιες ενδείξεις τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε ως «οδηγό» για την επόμενη μέρα. Πρωτίστως, οι τρεις από την τετράδα θα πορευτούν με νέο προπονητή στην επόμενη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός που αποτελεί μία ξεχωριστή κατηγορία και γιατί αναμένεται να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και επειδή έχει να διαχειριστεί και τον περιορισμό που του έχει επιβληθεί στις μεταγραφές, θα συνεχίσει σε ελληνικά χέρια, καθώς ο Γιώργος Δώνης θα πάρει τη θέση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Σε ότι αφορά τις διαφοροποιήσεις στο υλικό του θα πρέπει να περιμένουμε κυρίως για να διαπιστώσουμε πόσοι και ποιοι από τους προηγούμενους θα μείνουν και στη συνέχεια ποιες θα είναι οι επιλογές του Νίκου Νταμπίζα για τους καινούργιους, ενώ προπονητή έχει αλλάξει και η ΑΕΚ!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα πάρει τη θέση του Μανόλο Χιμένεθ και είναι υποχρεωμένος να κουβαλήσει βαρύ φορτίο, αφού αναλαμβάνει την ομάδα ως πρωταθλήτρια και θα πρέπει να διεκδικήσει την ευκαιρία της για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ μετράει ήδη τις απώλειες των Χριστοδουλόπουλου και Αραούχο, αυτή του Γιόχανσον ήταν αναμενόμενη, ενώ έχει κρατήσει τους Λιβάγια, Τσιγκρίνσκι και Μπάρκα.

Από την άλλη θα πρέπει να διαχειριστεί το θέμα του Βράνιες, ενώ θα επιστρέψει και ο Μάνταλος ο οποίος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης σεζόν, λόγω του τραυματισμού του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα βρει λοιπόν εφαρμογή το ρητό της μπάλας, σύμφωνα με το οποίο ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει, κάτι που μπορεί να ισχύσει σε μεγάλο βαθμό στον ΠΑΟΚ, αν και δεν πέτυχε το βασικό του στόχο, καθώς απώλεσε τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Αν κρατήσει τους «πολυσυζητημένους» παίκτες του όπως είναι οι Πέλκας και Πρίγιοβιτς κι έχοντας προσθέσει στην άμυνά του τον Χατσερίντι δείχνει την τάση να παραμείνει ο ίδιος και να αξιοποιήσει τον παράγοντα της ομοιογένειας, από τη στιγμή μάλιστα που είναι και ο μόνος που θα διατηρήσει στον πάγκο του τον ίδιο προπονητή (Λουτσέσκου).

Κι όσο για τον Ολυμπιακό; Στο φινάλε της προηγούμενης διαδρομής μας είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πρόκειται να αλλάξει δραματικά, αφού αυτή ήταν η επιθυμία της διοίκησης, μετά την αποτυχία των παικτών και η πιο σημαντική αλλαγή έχει προκύψει ήδη στον πάγκο του, με την επιστροφή στην πορτογαλική σχολή προπονητών και την επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς.

Από κει και πέρα έχει συμφωνήσει με τον Χριστοδουλόπουλο, έχει οριστικοποιήσει την επιστροφή των Φετφατζίδη, Γιαννιώτη, Τσιμίκα και έχει ποντάρει στο μέλλον με τους Καμαρά και Μάνο. Απομένει να δώσει τις απαντήσεις για κάποιες από τις θέσεις του σκελετού της ενδεκάδας του, ενώ στην προετοιμασία φαντάζει πλέον ορατό το ενδεχόμενο κάποιοι από τους… προτεινόμενους για αποχώρηση να διεκδικήσουν και πάλι την ευκαιρία τους με τον Μαρτίνς.

Με αυτά τα δεδομένα είναι σαφές ότι έχουμε πολύ… καλοκαίρι μπροστά μας, ενώ όπως διαφαίνεται οι Έλληνες παίκτες θα διεκδικήσουν τούτη τη φορά με αξιώσεις τα «δικαιώματά» τους στο γκρουπ των τεσσάρων ισχυρών κι αυτό το στοιχείο είναι πιθανό να διαμορφώσει μία νέα τάξη πραγμάτων σε ότι αφορά την ταυτότητα των μονομάχων! Και αγωνιστικά, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ