Γι΄ αυτό θέλει Έλληνες διαιτητές ο Άρης

Γι΄ αυτό θέλει Έλληνες διαιτητές ο Άρης

Τα τραγικά λάθη του Σουηδοϊρακινού διαιτητή Αλ Χακίμ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, έδειξαν ότι σωστά οι κιτρινόμαυροι, που «πλήρωσαν» και τη άσχημη εικόνα τους στο πρώτο εικοσάλεπτο, δεν επιθυμούν στα παιχνίδια τους ξένους ρέφερι που δεν είναι ελίτ.

Ο Άρης δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Αθήνα και ηττήθηκε στο χθεσινό (28/2) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Τρεις είναι οι αιτίες που οδήγησαν την ομάδα του Μάντζιου στο αρνητικό αποτέλεσμα. Το κακό ξεκίνημα της στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, η αστοχία της στις ευκαιρίες που είχε και τα λάθη που έκαναν σε βάρος του ο Σουηδοϊρακινός διαιτητής Αλ Χακίμ και ο Ολλανδός VAR, Φαν Μπέκελ.

Το γκολ του Μπακασέτα στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης είναι αμφισβητούμενο, στο 25΄ από κεφαλιά του Ρόουζ η μπάλα χτυπάει σε χέρι παίκτη του Παναθηναϊκού και ο διαιτητής δεν κλήθηκε για να εξετάσει τη φάση, ενώ στη φάση από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, με το πέναλτι του Ιωαννίδη, δεν υπάρχει φάουλ.

Διαβάστε επίσης: Η δεύτερη «υπογραφή» του Πασχαλάκη

Ακόμα, σε δυο περιπτώσεις, τουλάχιστον, δεν έδωσε κίτρινες κάρτες σε σκληρά μαρκαρίσματα πάνω σε παίκτες του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης θα μπορούσε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μλαντένοβιτς.

Λάθη, ανθρώπινα φυσικά, τα οποία δικαιώνουν απόλυτα τους ανθρώπους του Άρη για το αίτημα που κατέθεσαν στην ΚΕΔ, προκειμένου να σφυρίζουν τα παιχνίδια τους Έλληνες διαιτητές. Για την ακρίβεια, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν ελίτ ξένοι διαιτητές.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινού παιχνιδιού, ο Άρης ξεκίνησε πολύ άσχημα, επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και το πλήρωσε. Έκανε πολλά λάθη στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο Μάντζιος έβγαλε τον Μορόν στο ημίχρονο, προφανώς γιατί φοβήθηκε πιθανό τραυματισμό του, καθώς δέχτηκε αρκετά μαρκαρίσματα στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε. Η είσοδος του Γκαρθία βελτίωσε την επιθετική ανάπτυξη του Άρη, ενώ κομβική για την εξέλιξη του αγώνα είναι και η τεράστια ευκαιρία που χάνει ο Σαμόρα, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Κοσταρικανός μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε, ίσως, την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ ήταν σε μεγάλο βαθμό και συνεπής τακτικά.

Ακόμα και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Άρη παραδέχονται ότι προτεραιότητα αποτελεί το Κύπελλο και η κατάκτηση του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί αδιάφορη στα πλέι οφ. Κάτι που θα διαπιστώσουν σύντομα και όλοι οι αντίπαλοι της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ