Ο Μάντζιος που του ταιριάζει και αξίζει έναν τίτλο

Ο Μάντζιος που του ταιριάζει και αξίζει έναν τίτλο

Ο Έλληνας τεχνικός απέδειξε ότι αποτελούσε την ιδανική επιλογή για τον Άρη, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση την τρέχουσα σεζόν, που θα πρέπει να κλείσει με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Η αλήθεια είναι ότι με τον τρόπο που ξεκίνησε η τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Άρης είχε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο. Με τον Άκη Μάντζιο να είναι αυτός που συνέβαλε τα μέγιστα, προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Όσα λάθη και αν είχε κάνει ο Θόδωρος Καρυπιδης, η απόφαση για την επιστροφή του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία, ήταν αυτή που «έσωσε» τη χρονιά για τον Άρη. Μαζί, βέβαια, με την προσπάθεια των παικτών και την μεταγραφική ενίσχυση που έγινε τον Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης: «Κάηκε» το Βενιζέλος για τους θριαμβευτές του Ολυμπιακού

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τον Άρη να βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, ο Άκης Μάντζιος ήταν ο ιδανικός προπονητής για τον Άρη. Κάτι που αποδείχτηκε, φυσικά, εκ του αποτελέσματος. Ένας άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά τα αποδυτήρια στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στο «Δασυγένειο» και διαχειρίστηκε πολύ σωστά την κατάσταση.

Ο Άρης, φυσικά, εξακολουθεί να έχει αδυναμίες. Δεν γίνονται θαύματα στο ποδόσφαιρο , ούτε μπορεί κανείς να διορθώσει τα πράγματα στον απόλυτο βαθμό στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και εν μέσω επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ο Άρης, όμως, με τις μεταπτώσεις στην απόδοση που είχε σε αρκετά παιχνίδια, είναι ξεκάθαρο ότι έγινε, πλέον, σε μεγάλο βαθμό η ομάδα του προπονητή του. Με βάση τα δεδομένα, μάλιστα, που υπάρχουν και τη μεγάλη διαφορά στο μπάτζετ από τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης πεντάδας, ο Άρης τα πάει εξαιρετικά.

Δεν είναι απλά ανταγωνιστικός. Έχει αποκλείσει στο Κύπελλο την κάτοχο του τίτλου, ΑΕΚ, έχει κερδίσει τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με τρόπο που δεν μπορεί κανείς να τον αμφισβητήσει.

Για την ακρίβεια, μόνο με το συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, θα μπορούσε να το πετύχει αυτό ο Άρης. Με τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και την αγωνιστική φιλοσοφία, μεγαλώνει τις πιθανότητες του να πάρει αποτελέσματα. «Μπλοκάροντας» τα δυνατά σημεία των αντιπάλων και αξιοποιώντας τα δικά του πλεονεκτήματα σαν ομάδα.

Ο Άρης ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με ισοπαλία με την ΑΕΚ και ξεκίνησε τα πλέι οφ με εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Κάνοντας ξεκάθαρο ότι μόνο αδιάφορος δεν θα μπορούσε να είναι. Με την εικόνα, μάλιστα, που παρουσιάζει, αυτό που αξίζει τόσο στην ομάδα όσο και στον προπονητή της, είναι να κλείσει τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την κατάκτηση ενός τίτλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ