Άρης: H εικόνα του στα ντέρμπι οδηγός για πλέι οφ και Κύπελλο

Άρης: H εικόνα του στα ντέρμπι οδηγός για πλέι οφ και Κύπελλο

Οι αγώνες με τους υπόλοιπους «Big-5» ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Μάντζιου και της επιτρέπει να είναι αισιόδοξη, ενόψει της συνέχειας της τελικής φάσης του πρωταθλήματος αλλά και του τελικού του Κυπέλλου.

Μια εβδομάδα πριν από την συμπλήρωση των 110 χρόνων από την ίδρυση του (25/3/1914) ο Άρης δεν «πετάει αετό», αλλά ανεβάζει ρυθμούς στις προπονήσεις, προκειμένου να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό πρόσωπο στη συνέχεια των πλέι οφ και στον τελικό του Κυπέλλου.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα ως ομάδα και ειδικά μετά τον Ιανουάριο, παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Δυο είναι οι βασικές αιτίες για τη συγκεκριμένη βελτίωση του Άρη.

Διαβάστε επίσης: Η «επιχείρηση Euro» που ξεκίνησε και η πιο κρίσιμη στιγμή της 10ετίας (vid)

Ο πρώτος η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις από τον Μάντζιο και τους ποδοσφαιριστές του. Ο Άρης μπορεί να μην έχει αγγίξει ακόμα το άριστο – αυτός, άλλωστε είναι και ο λόγος που συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία στις προπονήσεις ο Έλληνας τεχνικός και στην τρέχουσα διακοπή του πρωταθλήματος – , είναι, όμως, μια ομάδα που έχει αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο.

Ο δεύτερος λόγος είναι το «βάθος» στον πάγκο που απέκτησαν οι κιτρινόμαυροι, στο νέο έτος. Οι τέσσερις μεταγραφές, Ρόουζ, Φετφατζίδης, Ανσαριφάρντ και Μπένετ (έστω και αν ο τελευταίος δεν έχει πάρει ακόμα πολλά παιχνίδια), έδωσαν επιπλέον λύσεις στον προπονητή τους.

Το ίδιο ισχύει και για τις εσωτερικές «μεταγραφές», με τρεις παίκτες που έχουν κάνει τη διαφορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για τους Βέλεθ, Σαβέιρο και Μάνου Γκαρθία, που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην αγωνιστική βελτίωση του Άρη και στο να ολοκληρώσει με επιτυχία το δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα που προηγήθηκε, με πολλά και κρίσιμα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Το θετικό, επίσης, για τον Άρη και αυτό που του επιτρέπει να είναι αισιόδοξος ενόψει της συνέχειας της αγωνιστικής περιόδου, είναι η εικόνα του στα παιχνίδια με τις ανταγωνίστριες ομάδες του στο «Big-5».

Είναι ξεκάθαρο ότι τα ντέρμπι ταιριάζουν στην αγωνιστική φιλοσοφία του Άρη, που βρίσκει τον τρόπο να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Με τον μοναδικό τρόπο, ίσως, που θα μπορούσε, απέναντι σε ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ.

Με προσήλωση, δηλαδή, στο αγωνιστικό του πλάνο και περιμένοντας να «χτυπήσει» τον αντίπαλο στα αδύνατα του σημεία. Με την ίδια τακτική αγωνίστηκε και στη νίκη του, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με την ίδια θα παραταχθεί και στα εναπομείναντα ντέρμπι στα πλέι οφ, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ