Αλλάζοντας τα δεδομένα, μέρος τρίτον

Αλλάζοντας τα δεδομένα, μέρος τρίτον

Μιλάμε για μια τεράστια ποιοτική αναβάθμιση καθώς ο Ολυμπιακός θα έχει στο «5» μια υπεροπλία που δύσκολα θα μπορεί ν’ αντιμετωπίσει άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την πολύ μεγάλη αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και παράλληλα ετοιμάζεται και για τη μεγάλη επιστροφή και το Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ είναι έτοιμος για να βοηθήσει ξανά την ομάδα του, ειδικά τώρα που έρχονται και τα πλέι οφ της διοργάνωσης και είναι δίχως άλλο μεγάλη υπόθεση για τον Μπαρτζώκα να έχει πάλι στη διάθεσή του τον «Μίλου».

Ο Ολυμπιακός έχει αναμφίβολα την κορυφαία τριάδα ψηλών στην Ευρωλίγκα και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η ομάδα του Πειραιά αλλάζει τα δεδομένα για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν.

Η πρώτη ήταν με την μεταγραφή του Φίλιπ Πετρούσεφ, όταν οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν γρήγορα και απέκτησαν τον Σέρβο για τη θέση 4.

Ήταν μια σημαντική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ορθώς έπραξαν γιατί μιλάμε για μια μεταγραφή με προοπτική και όχι απλά για έναν παίκτη που αποκτήθηκε για να καλύψει κάποιο κενό ως το φινάλε της σεζόν.

Η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός προχώρησε σε αλλαγή δεδομένων ήταν η μεταγραφή του Μόοζυες Ράιτ, μετά τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ.

Ο Μπαρτζώκας ήξερε πως έπρεπε να βγει στην αγορά καθώς ο Σέρβος σέντερ θα ήταν νοκ άουτ για πάνω από δυο μήνες και τα περιθώρια ήταν στενά.

Κάθε ματς στην Ευρωλίγκα έμοιαζε τελικός (και ήταν) και ο προπονητής των πειραιωτών επέλεξε τον Ράιτ. Για το πόσο έχει βοηθήσει ο Αμερικανός την ομάδα του δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Ήταν μια επιλογή λίρα εκατό καθώς ο Ράιτ όχι απλά προσαρμόστηκε αμέσως στη νέα του ομάδα, αλλά κατάφερε ν’ αποκτήσει και ηγετικό ρόλο σε πολλά παιχνίδια, οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους» σε πολύ μεγάλες και σημαντικές νίκες.

Τώρα λοιπόν που έφτασε η ώρα για την μεγάλη επιστροφή του Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός αλλάζει για τρίτη φορά τα δεδομένα, μέσα στην ίδια σεζόν.

Μιλάμε προφανώς για μια τεράστια ποιοτική αναβάθμιση καθώς ο Ολυμπιακός θα έχει στο «5» μια υπεροπλία που δύσκολα θα μπορεί ν’ αντιμετωπίσει άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα.

Φαλ, Μιλουτίνοφ και Ράιτ συγκροτούν μια τριάδα «δυναμίτη» στη θέση του σέντερ και αυτό καλείται να το εκμεταλλευτεί στο έπακρον η ομάδα του Πειραιά.

Κοιτώντας μάλιστα και αρκετά χρόνια πίσω δε βρίσκει κάποιος ομάδα που να έχει τρεις τόσο δυνατούς σέντερ κι αυτό είναι αν μη τι άλλο ένα από τα μεγάλα «όπλα» του Ολυμπιακού για τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα.

Ίσως στην πορεία ν’ αποδειχθεί και το μεγαλύτερο «όπλο» της ομάδας του λιμανιού και ο Μπαρτζώκας ξέρει καλύτερα από τον καθένα, πόσο σημαντική είναι η επιστροφή του Μιλουτίνοφ στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «ερυθρόλευκων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ