Η υπόσχεση που έδωσε ο Φορτούνης στον Σπύρο, η καλύτερη εκδοχή και το σοκαριστικό 13/28 γκολ

Η υπόσχεση που έδωσε ο Φορτούνης στον Σπύρο, η καλύτερη εκδοχή και το σοκαριστικό 13/28 γκολ

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Και υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα που το αποδεικνύουν με τρόπο εντυπωσιακό.

«Είχα δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια, οι τραυματισμοί με πήγαν πίσω αλλά δεν σταμάτησα ούτε δευτερόλεπτο να δουλεύω για να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν και ακόμη καλύτερο. Αγαπώ αυτό που κάνω, αγαπώ το ποδόσφαιρο, το απολαμβάνω και χαίρομαι που είμαι υγιής. Είχα δώσει μία υπόσχεση στον εαυτό μου, να με δει ο γιος μου, να με δει να παίζω όπως ήμουν και πριν». Και τον βλέπει. Για την ακρίβεια, ο Σπύρος Φορτούνης, ο νεότερος, βλέπει την καλύτερη εκδοχή του μπαμπά του. Διότι ο φετινός Κώστας Φορτούνης, είναι ο καλύτερος της 10ετίας. Ο καλύτερος Φορτούνης που έχουμε δει. Ο πιο ώριμος. Ο πιο κομβικός.

Τα παραπάνω λόγια, με τα οποία ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποφάσισε να απαντήσει στην ερώτηση για το πώς -μετά από δύο χιαστούς- παίζει σε αυτό το επίπεδο και με αυτά τα αποτελέσματα, είναι ένα μάθημα. Και για τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στους μεγάλους, ξεχωριστούς ποδοσφαιριστές. Αλλά και για το πώς ένας παίκτης που πραγματικά το θέλει, μπορεί να επανέλθει, να κάνει σπουδαία πράγματα ακόμη και από μεγάλες, φαινομενικά αδιαπέραστες δυσκολίες. Ο Φορτούνης είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Δύναμης, πίστης στον εαυτό του, επιμονής. Και φυσικά ποιότητας και ταλέντου.

Ο Φορτούνης της Ευρώπης…

Ο φετινός Ολυμπιακός θα ήταν μια άλλη ομάδα χωρίς τον Φορτούνη. Στη δική του περίπτωση τα 10 γκολ και οι 17 ασίστ δεν μαρτυρούν την πραγματική προσφορά του στην ομάδα του. Είναι απλά εντυπωσιακοί αριθμοί, που τον καθιστούν τον απόλυτο πρωταγωνιστή όλης της σεζόν. Είναι και άλλοι αριθμοί που το επιβεβαιώνουν, από την Opta, το Sofascore, το WyScout. Δεν υπάρχει στατιστικό εργαλείο ή μοντέλο που να μην τον έχει στη κορυφή για τον Ολυμπιακό.

Ειδικά, δε, σε ό,τι έχει να κάνει με την Ευρώπη, ο «Φόρτου» είναι ο παίκτης που τα έχει κάνει όλα για τον Ολυμπιακό φέτος. Από τα συνολικά 28 τέρματα που έχει πετύχει η ομάδα του φέτος, ο ίδιος έχει 4 γκολ και 9 ασίστ από τον Αύγουστο έως σήμερα! Ναι,13 γκολ/ασίστ! Στην πραγματικότητα, έχει περισσότερα από τα μισά, καθώς υπάρχουν κι άλλες φάσεις που δεν «γράφτηκαν» στους αριθμούς.

Για να γίνει αντιληπτό τι προσφέρει ο Φορτούνης στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού και πόσο επιδραστική είναι η παρουσία του, έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως πετυχαίνει γκολ ή δίνει τελική πάσα για γκολ ανά 80 λεπτά συμμετοχής, με βάση τον χρόνο που έχει πάρει στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα η ομάδα του. Στα οποία έχει ξεκινήσει σε όλα βασικός.

Η ιδιαίτερη σχέση Φορτούνης – Μεντιλίμπαρ

Αντί επιλόγου, λίγα λόγια για το πώς αντιλαμβάνεται ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ την περίπτωση «Κώστας Φορτούνης». Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού, στο διάστημα της παρουσίας του στον Πειραιά, έχει δείξει κάποια πράγματα από τις προπονητικές αρχές του. Βασική αρχή, η ποιότητα. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ο κόουτς των Ερυθρόλευκων, έχει δείξει ιδιαίτερη εκτίμηση στους ποδοσφαιριστές που έχουν καλή τεχνική, που ξέρουν μπάλα. Και εξίσου μεγάλη ζέση έχει δείξει στο να κάνει τους συγκεκριμένους παίκτες, να είναι συμμετοχικοί. Να βοηθούν την ομάδα, να τρέχουν, να πιέζουν, να καλύπτουν.

Ο Φορτούνης είναι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Λάθος, ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα. Στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ, δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να μην αξιοποιήσει το θεϊκό χάρισμα του αρχηγού του. Και φρόντισε με κάθε τρόπο για αυτό. Ηταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής με τον οποίο μίλησε όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Ο πρώτος από τον οποίο έχει τις περισσότερες απαιτήσεις. Αλλά και ο πρώτος στον οποίο δίνει το «ελεύθερο» να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο. Αρκεί να τηρεί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο ίδιος. Τις οποίες ο «Φόρτου» τηρεί κατά γράμμα. Με μοναδικό κερδισμένο τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ