Το μεγάλο ρίσκο και η δικαίωση

Το μεγάλο ρίσκο και η δικαίωση

Ο Μεντιλίμπαρ ήξερε πως έπρεπε «φρεσκάρει» την ομάδα του μετά την «μάχη» στην Πόλη και οι πολλές αλλαγές που έκανε τον δικαίωσαν.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε δείξει από την Παρασκευή τις… διαθέσεις του αναφορικά με τις πολλές αλλαγές που θα έκανε για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» ήθελε να φρεσκάρει την ομάδα του, έχοντας βεβαίως και το μυαλό του στον πρώτο αγώνα με την Άστον Βίλα, καθώς δεν ήθελε να ρισκάρει και κάποιο τραυματισμό.

Είχε βλέπετε προηγηθεί η τιτάνια προσπάθεια στην Πόλη και δεν ήθελε να φορτώσει με ακόμα περισσότερη κούραση τους παίκτες που είχαν παίξει μεγάλο διάστημα στην Τουρκία.

Αποφάσισε λοιπόν ο προπονητής του Ολυμπιακού να κάνει οκτώ αλλαγές στο βασικό σχήμα και πήρε δίχως άλλο ένα μεγάλο ρίσκο. Δεν είναι εύκολο να παίξει μια ομάδα ένα ντέρμπι έχοντας οκτώ αλλαγές και να παρουσιάσει την ομοιογένεια και την διάθεση που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Μεγάλο το ρίσκο αλλά σωστό, από την πλευρά του Ισπανού προπονητή και δίχως άλλο ο Μεντιλίμπαρ έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και δεν επέτρεψαν στον «δικέφαλο» του Βορρά να αμφισβητήσει την ανωτερότητα τους.

Φάνηκε μάλιστα με το «καλημέρα» του παιχνιδιού ότι ο Ολυμπιακός ήταν πανέτοιμος να τα δώσει όλα για τη νίκη, κάτι που σημαίνει ότι ο προπονητής του είχε δουλέψει σωστά και το ψυχολογικό σκέλος του αγώνα.

Είχε δηλαδή περάσει σε όλους τους παίκτες του ότι έπρεπε να πάρουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς στο ντέρμπι και οι «ερυθρόλευκοι» το έδειξαν με τη εμφάνισή τους.

Δεν ήταν εύκολη η απόφαση που πήρε ο προπονητής του Ολυμπιακού, να προχωρήσει δηλαδή σε οκτώ αλλαγές, αλλά ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει πως δεν… χαμπαριάζει από ρίσκο.

Έκανε αυτό που νόμιζε σωστό και δικαιώθηκε με την σπουδαία νίκη με 2-1.

Θα πρέπει λοιπόν εδώ να σημειώσουμε ότι παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ναβάρο.

Ο Ισπανός επιθετικός ήταν εξαιρετικός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς έκανε άνω κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ήταν οφσάιντ στα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι και παράλληλα πρέσαρε πολύ τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Καλό παιχνίδι έκαναν πάντως όλοι οι «ερυθρόλευκοι» αλλά αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη προσπάθεια του Ισπανού σέντερ φορ, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να τον υπολογίζει ο Μεντιλίμπαρ για τα παιχνίδια που απομένουν.

Και για το τέλος να σταθούμε και στον Ρίτσαρντς, ο οποίος κερδίζει πόντους αυτοπεποίθησης από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο αυτό που έχει καταφέρει ο Άγγλος μπακ, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός του.

Δείχνει ο Άγγλος ότι έχει αφήσει πίσω τις δυσκολίες και φωνάζει και αυτός «παρών».

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια τεράστια νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ και είναι πάντα μέσα στην «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στέλνοντας ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Θα παλέψει μέχρι τέλους, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ