Η «ανατροπή» της θεωρίας, οι Έλληνες και ο «άσημος»!

Η «ανατροπή» της θεωρίας, οι Έλληνες και ο «άσημος»!

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν από νωρίς τη χρονιά και απόψε βρίσκονται μπροστά σε σταυροδρόμι…

Μαζεμένα μας προέκυψαν τα ντέρμπι από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Την προηγούμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 στην Τούμπα, απόψε θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και την επόμενη Κυριακή οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τους κιτρινόμαυρους, στο ΟΑΚΑ.

Οι περισσότεροι προπονητές έχουν την άποψη ότι το πρωτάθλημα σου το δίνουν τα «μικρά ματς», γιατί σε αυτά κρύβονται και οι περισσότεροι βαθμοί, αλλά γνωρίζουν καλά ότι οι αγώνες μεταξύ των μνηστήρων έχουν πάντα διαφορετικό ειδικό βάρος για τους οπαδούς των ομάδων για αυτό και αφήνουν είτε «παράσημο», είτε «λεκέ»!

Στη μέχρι τώρα (σύντομη, είναι αλήθεια) διαδρομή η συγκεκριμένη θεωρία τείνει να καταρριφθεί, καθώς η τριάδα των μονομάχων μαζεύει, εύκολα ή δύσκολα, όλους τους πόντους στα υπόλοιπα παιχνίδια, άρα τα «ντέρμπι» μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας και στην πράξη, πέρα από το θέμα του γοήτρου.

Ο Παναθηναϊκός, για παράδειγμα, τον οποίο κακώς δεν τον συμπεριλαμβάνουμε στο γκρουπ των διεκδικητών έχει πετύχει το απόλυτο με 5/5 και αν δεν κουβαλούσε το -6, τότε θα βρισκόταν στο ρετιρέ, ανεξάρτητα από το αποψινό αποτέλεσμα στο Φάληρο αν και θα πρέπει να τον «τσεκάρουμε» και στα ντέρμπι.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησαν από νωρίς τη χρονιά, λόγω των προκριματικών για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι Θεσσαλονικείς μάλιστα πιο μπροστά από τους κόκκινους και κάπου ήταν λογικό να τους βγει η «πρώτη κούραση», όχι τόσο η σωματική, όσο η ψυχολογική, λόγω της πίεσης, και αυτό μας το έδειξε η εικόνα τους, πέρα από τα θετικά τους αποτελέσματα.

Οι ερυθρόλευκοι, ως νέα ομάδα, και με καινούργιο προπονητή έχουν κερδίσει αρκετό χρόνο με το καλό τους ξεκίνημα και αν καταφέρουν να επικρατήσουν στο αποψινό ματς και φτάσουν την απόσταση στο +5, τότε θα αποκτήσουν σοβαρό προβάδισμα, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν με μεγαλύτερη άνεση τη συνέχεια της διαδρομής, από τη στιγμή που οι βασικοί ανταγωνιστές τους θα παίζουν με την πλάτη στον τοίχο.

Πριν από τέτοιου τύπου αγώνες συνηθίζουμε να αναφέρουμε τα κλισέ, ότι αυτά τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες και πως θα επικρατήσει η ομάδα που θα ζητήσει περισσότερο το παιχνίδι-λες και θα υπάρξει και κάποια που θα το ζητήσει… λιγότερο.

Παρά ταύτα, οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και αυτοί θα καθορίσουν την έκβαση και της αποψινής αναμέτρησης. Στην Ελλάδα βέβαια κλέβουν την παράσταση οι… διαιτητές, όμως με τους ξένους στα ντέρμπι είναι διαφορετική η κατάσταση., αρκεί ο Ελβετός Φενταγί να μείνει και μετά τον αγώνα το ίδιο… άσημος, όσο είναι και πριν από το αποψινό ραντεβού.

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι δύο ομάδες με ποιότητα για να προσφέρουν ένα καλό ματς που τόσο έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο της χώρας μας και εξυπακούεται ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί και μετά από αυτό το 90λεπτο, καθώς η χρονιά είναι όλη μπροστά μας και τίποτα δεν μπορεί να κριθεί από τόσο νωρίς.

Οι Έλληνες παίκτες που αποτελούν το 50% της ενδεκάδας του Μαρτίνς είναι ένα πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό, ενώ κατά την ταπεινή μας άποψη ο ΠΑΟΚ νιώθει περισσότερη πίεση όταν παίζει με τους κόκκινους στην Τούμπα, παρά στο Καραϊσκάκη, όπου πάντα τα παλεύει τα παιχνίδια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ