Με το «κουτί» στα… κόκκινα βρίσκει τη λύση στην εξίσωση!

Με το «κουτί» στα… κόκκινα βρίσκει τη λύση στην εξίσωση!

Απέναντι στην Ντουντελάνζ οι παίκτες του Μαρτίνς δίνουν εξετάσεις στην «πίεση» και τα… μαθηματικά!

Μπορεί να αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία, ωστόσο ο Ολυμπιακός θέλει να γυρίσει σε συνθήκες… καλοκαιριού, προκειμένου να συναντηθεί ξανά με τις επιτυχίες.

Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν κάθε λόγο να αναπολούν τις ημέρες του Αυγούστου, όταν τους πήγαιναν όλα πρίμα και είχαν καταφέρει να δείξουν ότι αυτή η καινούργια ομάδα των ερυθρόλευκων έχει την προοπτική για να εκπληρώσει τις προσδοκίες διοίκησης και οπαδών.

Ήταν τότε που ο Ολυμπιακός έβαζε (συνολικά) επτά γκολ στην Λουκέρνη και τέσσερα στην Μπέρνλι και εξασφάλιζε την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, υλοποιώντας έναν από τους πιο βασικούς στόχους του.  Σε αυτό το φεγγάρι ο Μαρτίνς είχε παρατάξει σχήμα με Μπουχαλάκη και Καμαρά στον άξονα, Λάζαρο, Φορτούνη, Ποντένσε στην τριάδα και Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Ίσως να μην είναι … μακριά από το να επαναλάβει το αρχικό του πλάνο ο Πορτογάλος τεχνικός, αφού ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα ματς όπου διακυβεύει πολλά και μπορεί η Ντουντελάνζ να μη φαντάζει ως το «αξεπέραστο» εμπόδιο, όμως δεν αποτελεί και «εύκολη λεία».

Η εκπρόσωπος από το Λουξεμβούργο κράτησε απαραβίαστη την εστία της για ένα ημίχρονο (κάτι κάτι…ψιλά) στα ματς με την Μίλαν και την Μπέτις και έδειξε ότι διαθέτει ικανότητες, τουλάχιστον στον ανασταλτικό τομέα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλο χρόνο για… χάσιμο.

Για να λύσει την εξίσωση της κλειστής άμυνας ο Μαρτίνς ξέρει καλά ότι θα πρέπει να μεταφέρει γρήγορα όσο και με ασφάλεια την μπάλα στη δική του επίθεση κι αυτό είναι πολύ πιθανό να του το δώσει πάλι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος στα ματς με Μίλαν, ΑΕΚ και ΟΦΗ έμεινε εκτός σχεδίου και έχει πάρει τις ανάσες του.

Επίσης, σε τέτοιου τύπου παιχνίδια είναι απαραίτητο να αξιοποιείς τις στημένες φάσεις, ενώ σε κάθε περίπτωση για να φτάσεις στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας είσαι υποχρεωμένος να γεμίζεις με παίκτες την περιοχή του άλλου. Θα πρέπει να δούμε να κυριαρχεί το…κόκκινο στο «κουτί» της Ντουντελάνζ, καθώς ο Γκερέρο έχει μείνει μόνος του στην επίθεση και δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι θα χρειαστεί στηρίγματα.

Ο Ισπανός πέτυχε το ιδανικό στο Μιλάνο, όταν έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα από την καλά υπολογισμένη σέντρα του Κούτρη, όμως θα χρειαστεί περισσότερη ποικιλία για να φτάσει σε κάτι ανάλογο ο Ολυμπιακός και απέναντι στην Ντουντελάνζ, αφού στα μαθηματικά της μπάλας υπάρχουν αρκετές λύσεις για την εξίσωση της κλειστής άμυνας.

Και με το… πεζικό και με την… αεροπορία θα πρέπει να επιδιώξουν το γκολ οι ερυθρόλευκοι που είναι υποχρεωμένοι να μάθουν να ζουν και με την πίεση, από τη στιγμή που σε κάθε αγώνα, απαιτείται «γενική επιφυλακή», ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ